Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
među gorima u europi

U Hrvatskoj u ropstvu živi više od 15.000 ljudi!

robovi
Thinkstock
17.10.2013.
u 12:58

Hrvatska dijeli 61. mjesto s Poljskom i Slovačkom, a ispred nas su BiH i Srbija koje dijele 59. mjesto

Čak 29,8 milijuna diljem svijeta živi u nekom obliku suvremenog ropstva - dužničkom ropstvu, prisilnom braku i radu i slično, pokazuje Globalni indeks ropstva 162 zemlje koji je objavila australska organizacija Walk Free Foundation. Od tog broja čak 76 posto otpada na prvih deset zemalja s najvećim brojem robova koje predvodi Indija s 14,7 milijuna robova. U Hrvatskoj prema indeksu u ropstvu živi 15.346 ljudi.

Na popisu zemalja s najviše robova na temelju tri čimbenika - procijenjenom učestalošću modernog ropstva po stanovništvu, broju dječjih brakova i trgovinom ljudi - prva je Mauritanija, a jedina europska zemlja među prvih deset je bivša sovjetska republika Moldavija. Posljednje, 160. mjesto dijele Velika Britanija, Irska i Island.

Hrvatska dijeli 61. mjesto s Poljskom i Slovačkom, a ispred nas su BiH i Srbija koje dijele 59. mjesto. Gledajući samo Europu među prvima na popisu redom su bivše komunističke zemlje - Albanija, Crna Gora, Češka, Mađarska, Bugarska, BiH, Srbija i Hrvatska.

>> Hrvatski i srpski ravnatelj policije dijelili letke na Bajakovu

>> Papa Franjo: Trgovina ljudima je najraširenije ropstvo u 21. stoljeću!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije