Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protuteža MOL-u

U čelništvo Ine stižu stručnjaci Skalicki, Umičević i Mayer

\'24.05.2004.Zagreb - Inina zgrada na Aveniji Veceslava Holjevca Photo: Boris Scitar/Vecernji list\'
Boris Ščitar/Pixsell
17.12.2010.
u 22:00

Novi Nadzorni odbor koji predvodi Davor Štern pregovara s trojicom, od kojih ni jedan nije stranački čovjek i nema nikakve veze s HDZ-om

U upravu Ine, kako doznaje Večernji list, nakon smjene dosadašnjih hrvatskih članova, Tomislava Dragičevića, Josipa Petrovića i Dubravka Tkalčića, koja se sprema 17. siječnja, trebali bi ući stručnjaci koji su isključivo vezani za naftni biznis – Jasminko Umičević, Davor Mayer i Miro Skalicki.  

Prijatelj Davora Šterna

Te bi članove uprave volio vidjeti, kako doznajemo, novi Nadzorni odbor Ine (koji predvodi Davor Štern) koji će biti postavljen 17. siječnja. Jasminko Umičević 2000. godine bi je zamjenik glavnog direktora Ine, odnosno D. Šterna, stručnjak je u naftnom biznisu, Miro Skalicki radio je u Shellu (1998. do 2003. je bio generalni direktor Shella za RH), a  nakon toga je radio u Milanu na Shellovim poslovima na razini Mediterana i Europe. Poslije je osnovao vlastitu vlastitu tvrtku Peti kvadrant za interim menadžment i savjetovanje. Davor Mayer je pak trenutačno direktor kartičnog poslovanja u Ini i član uprave Tifona. Kako doznajemo, ti su potencijalni novi članovi uprave Ine već, tj. neki tek trebaju obaviti razgovore s čelnicima Vlade. Iako konačni zaključci još nisu doneseni, dobro je to što je NO, odnosno Vlada, u upravu Ine odlučio postaviti stručnjake koji su isključivo vezani za naftni biznis, a ne stranačke kadrove.
Jasminko Umičević, koji je doživljen kao bliski prijatelj Davora Šterna, vlasnik je konzultantske tvrtke i nedvojbeno stručnjak u naftnom poslovanju, jučer nam je rekao kako ni s kim nije razgovarao o svom angažmanu u Inu i kako o tome ne zna ništa. No, kako Večernji doznaje, sva trojica predloženih članova uprave Ine u ozbiljnim su pregovorima s predstavnicima Vlade, odnosno ministrom gospodarstva i premijerkom Jadrankom Kosor. Pohvalno je to što su sva trojica predloženih članova nestranački ljudi, odnosno nepovezani s HDZ-om i vladajućom koalicijom te stručnjaci u svom području rada.

Pregovori traju

D. Mayer i M. Skalicki, doznajemo, navodno su prihvatili ući u upravu Ine. Ako je Vlada odabrala navedenu trojku u upravu, pokazala je da u tu naftnu kompaniju ne želi imenovati stranačke poslušnike, nego kompetentne ljude. Iz toga bi se dalo iščitati da će nova uprava biti dostojna protuteža MOL-u, većinskom suvlasniku Ine koji želi u cijelosti preuzeti tu naftnu kompaniju.

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
23:23 17.12.2010.

Pogledajte \'mađarsku\' direktoricu koja trenutno \'drma\' INA-om: http://www.sindikat026.com/deca/magdolna.htm

KR
kreont
03:39 18.12.2010.

Nakon toliko stoljeća krađe vlado režimskih dupeuvlakača i u svojstvu ukradi što više netko je imalo pametan sjetio se da bi ljudi od struke mogli biti dobri u NO. Da to shvaća naša premijerka onda bi odmah i sama mogla ustupiti svoju stolicu ljudima od znanja i struke, također i ostalim ministrima. Meni se ovo čini kao tek topli oblog pred izbore, velika otpuštanja i godine kada kuna mora pasti zajedno sa velikim kreditima. Dragi moji građani hrvatske u hrvatskoj loše nam se piše i morat ćemo početi vraćati dugove za drugove.

Avatar drInternet
drInternet
22:17 17.12.2010.

*** Sve može osim, ne daj bože, da dragičević vrati pare! Naime, jučer je rekao da nema odkuda, jerbo je posudio Mesiću za stanove (laž). Čeka se što će reći frendovi iz masonske kvazi lože i kolika je kamate? Pljus..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije