Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Trudna krunska svjedokinja ušla je u sudnicu uplašeno i rasplakala se

želita tomić
Leonard Ninčević/VLM
20.10.2009.
u 11:09

Želita Tomić stigla je u sudnicu trudna. Inače i ona je kao članica Cvikove skupine uhićena zbog preprodaje heroina, ali je pristala svjedočiti protiv ostalih pa je puštena iz pritvora.

Krunska Uskokova svjedokinja, Želita Tomić, ipak se danas pojavila u velikoj dvorani splitskog Županijskog suda u nastavku suđenja Jakši Cvitanoviću Cviku i njegovim dilerima za organiziranu preprodaju heroina, no sudac Zoran Matulović na zahtjev Jadrana Franceschija, Cvikova branitelja, udaljio je novinare i publiku.


Odvjetnica bolesna
Želita je u sudnicu ušetala trudna, a djelovala je poprilično preplašeno. Ni Cviku, činilo se, nije bilo baš svejedno. Prstom je pozvao odvjetnika koji je nakon konzultacija sa “šefom” tražio izuzeće javnosti jer je riječ o krunskoj svjedokinji. Uskok se složio s prijedlogom obrane pa je javnost isključena, a ostatak rasprave ostat će javan.

Ana Birimiša, odvjetnica kojoj se sudi zbog pranja dva milijuna kuna, nije se zbog zdravstvenih tegoba pojavila na raspravi. Zbog akutnog zaraznog meningitisa u ponedjeljak je zadržana na liječenju na Infektološkom odjelu dubrovačke opće bolnice.

Kako liječenje, ovisno o osobi, može trajati i do tri mjeseca, Natalija Petković, zamjenica ravnatelja Uskoka, predložila je razdvajanje postupka za Birimišu.
– To više nije to – usprotivila se obrana koju je zanimalo na koje će okolnosti ispitivati Želitu Tomić jer odvjetnica više nije u spisu.

Tražili su izmjenu optužnice, no vijeće je ipak bilo odlučno u nakani da se ispita Želita Tomić.

Upitna vjerodostojnost
Želita je uhićena s ostalima, no pristala je reći sve što zna o preprodaji droge na Korčuli pa je puštena iz pritvora. Birimišu je teretila da joj je jednom dodala paket heroina. No upitno je koliko je njezin iskaz vjerodostojan.

U prilog joj nipošto ne ide oslobađajuća presuda u slučaju u kojem se dijelu Cvikove skupine sudilo zbog njezine otmice.

Želita se tada nije mogla sjetiti ni u kojem se točno mjesecu 2006. godine dogodila otmica.

Ključne riječi

Komentara 1

MM
Mladen Miletić
10:27 21.10.2009.

Krimanalna cura trudna ( potrudila se ) svjedokinja ! Sa krunom na glavi krunska svjedokinja - pričaš po nalogu suda istrage sve kako ti se naredi da se može \"krivce da se sredi i to zakonski super vrijedi\" Naravno poštoo ti prolaziš kao svjedokinja bez kazne taj dio se naplačiva onima o kojima nešto znaš ali sada sa obzirom na krunu znaš i ono što neznaš... Iako ti život tvoj i familije ti poslije nije baš jako lagodan i siguran; jel niti jedno društvo ne trpi \" \"kurve\" - izdajice podmuklost i to prema hrvatima.. Sud da bi imao lakši posao da se nevidi kako svjedok čita napisano ili kako priča \"naučeno narućeno\" onda potjera publiku i novinare da se demokratski ispresudi na Balkanu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije