Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNAŽAN UTJECAJ

Tko je Jared Kushner? Stidljivi milijunaš do čijeg mišljenja drži Donald Trump

jared kushner, trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
16.11.2016.
u 09:31

Sa samo 25 godina kupio je novine New York Observer, a vlasnik je i nebodera na Petoj aveniji koji se nalazi samo nekoliko blokova niže od Trumpova tornja u New Yorku

Dok je svijet čekao da Donald Trump i Barack Obama izađu nakon susreta u Bijeloj kući, kamere su pratile mladića koji šeće po travnjaku u dubokom razgovoru s Denisom McDonoughom, šefom osoblja aktualnog predsjednika.

McDonough je informirao Jareda Kushnera, 35-godišnjeg milijunaša koji je potiho postao jedan od Trumpovih najbližih savjetnika, piše BBC.

Kushner je u braku s Ivankom, a imao je i snažan utjecaj na kampanju uključujući digitalnu strategiju i angažiranje stručnjaka. Čini se kako bi to mogao nastaviti raditi u Bijeloj kući.

Iako nije dobio službeni položaj unutar Trumpove administracije, on je bio u tranzicijskom timu gdje se nalazilo troje Trumpove djece.

Sa samo 25 godina kupio je novine New York Observer, a vlasnik je i nebodera na Petoj aveniji koji se nalazi samo nekoliko blokova niže od Trumpova tornja u New Yorku. 

Kushnerovi djed i baka preživjeli su holokaust, a on je koristio uvodnik u Observeru kako bi branio Trumpa od optužbi za antisemitizam kada je na Twitteru objavio fotografiju Hillary Clinton na kojoj je napisao da je najkorumpiranija političarka u povijesti. Te riječi nalazile su se unutar zvijezde sa šest krakova, što je mnoge podsjetilo na Davidovu zvijezdu

– Ljudi u njemu vide ono što žele vidjeti. Ako ne vole njegovu politiku, mogu vidjeti i druge stvari koje im se ne sviđaju, kao što je rasizam. Ako vole njegovu politiku, mogli bi zamisliti da čuju "zviždaljku za pse". On će se dotaknuti tema koje drugi političari izbjegavaju – stajalo je u uvodniku. 

Kushner je rođen i odrastao u Livingstoneu u New Jerseyju, a njegov je otac stekao bogatstvo na nekretninama. Prema piscu Danielu Goldenu i njegovoj knjizi Cijena upisa: Kako američka vladajuća klasa kupuje ulazak na elitne fakultete, Kushner je upao na Harvard unatoč lošim ocjenama, a njegov otac donirao je 2.5 milijuna dolara tom sveučilištu, a uplate su primili i Cornell i Princeton.

Ne želi pred kamere

Kushner je, kao i Trumpov otac, bio kontroverzna osoba. Osuđen je zbog utaje poreza, ilegalnih uplata kampanjama i podmićivanja svjedoka. Priznao je kako je svom šogoru namjestio prostitutku, tajno ih snimao i svojoj sestri poslao snimku u nastojanju da ih odvrati od suđenja protiv njega.

Starijeg Kushnera tužio je bivši glavni odvjetnik New Jerseyja, Chris Christie, koji je bio i republikanski predsjednički kandidat za 2016. godinu. Navodno je Jared Trumpu savjetovao da umjesto Chrisa uzme Mikea Pencea.

Jared je, kao i Donald, naslijedio ogromno vlasništvo od svojih očeva u relativno mladoj dobi pa se njihova veza može barem djelomice temeljiti na sličnim iskustvima. Oni također dijele potpuni nedostatak političkog iskustva. 

Trump je svojeg zeta pohvalio da je "vrlo dobar u politici" i čini se kako vjeruje njegovu sudu. Jared se posvađao i s voditeljem predsjedničke kampanje Coreyjem Lewandowskim koji je dobio otkaz u lipnju. 

Za razliku od Donalda, Jared se srami kamere i nerado je u prvom planu. Govor mu opisuju kao tih i blag, a, iako ima 35 godina, izgleda vrlo mlado, piše BBC.

>> Sirijski predsjednik Asad smatra da će Trump biti prirodni saveznik Damaska

>> Svi se pitaju koliko je Trump spreman ići s deportacijom useljenika?

Komentara 3

ST
Stipan
10:05 16.11.2016.

Jared Kushner je Židov !

Avatar dras32
dras32
10:10 16.11.2016.

Pobornici teorija zavjere o judeo masonima koji drmaju svijetom na aparatima. Trumpu kći prešla na židovstvo zbog muža i eto opet Židov koji savjetuje predsjednika i čije mišljenje mu je jako bitno.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
10:43 16.11.2016.

Sta ce sad Marsijanac koji navija za Trumpa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije