Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jači otpor ISIL-u

Sirijski predsjednik Asad smatra da će Trump biti prirodni saveznik Damaska

Foto: Reuters
1/12
16.11.2016.
u 08:40

"ISIL je puno veća prijetnja za nas od Asada", rekao je već u srpnju Trump

Predsjednik Sirije Bashar al-Assad  izjavio je da će izabrani američki predsjednik Donald Trump biti "prirodni saveznik" ako se bude borio protiv terorizma, u intervjuu emitiranom u utorak navečer na portugalskoj televiziji RTP.

Radi se o prvoj Asadovoj reakciji na izbor republikanskog kandidata za američkog predsjednika prije tjedan dana. – Ne možemo ništa reći o tome što će on napraviti, ali ako se bude borio protiv terorizma, jasno da ćemo biti saveznici, prirodni saveznici na isti način kao što smo s Rusima, Irancima i mnogim drugim zemljama koje žele poraziti terorizam – rekao je Asad.

Pod nazivom "terorizam" režim Damaska podrazumijeva sve neprijateljske oružane formacije, umjerene ili džihadiste, poput Islamske države koja kontrolira prostrana područja u Siriji. Upitan o izjavama Donalda Trumpa u kojima on ocjenjuje prioritetnom borbu protiv Islamske države u Siriji, Bashar al-Assad izrazio je oprez.

– Naravno da je to obećavajuće, no hoće li to moći konkretizirati? Djelovati u tom smislu? Što je sa snagama koje se protive tome unutar njegove administracije i prevladavajućoj struji u medijima koji su bili protiv njega? Zato se još pitamo hoće li moći održati svoja obećanja – dodao je on.

U razgovoru koji je u subotu objavio Wall Street Journal Donald Trump sugerirao je da se treba jače boriti protiv ISIL-a. A o smjeni Bashara al-Assada kazao je "pobijedit ćemo Rusiju", saveznicu Damaska. – ISIL je puno veća prijetnja za nas od Asada – rekao je već u srpnju Trump za New York Times.

>> U zračnim udarima pogođene dvije bolnice u blizini Alepa

Komentara 10

Avatar FalusBonus
FalusBonus
09:25 16.11.2016.

Koja je razlika između "umjerene oporbe" i džihadista? Što to znači "umjerena oporba" kada se bori zajedno sa ISIL-om?

LI
Liberdad
10:33 16.11.2016.

Zašto ta "umjerena oporba" ne djeluje politički? Može sudjelovati u izborima kao svi normalni politički akteri, ali ne želi jer joj cilj nije demokratska promjena nego uništavanje, razaranje i uvođenje šerijata.

OK
okus
13:36 16.11.2016.

Nadajmo se. Da i tak krvavi egzodus prestane. O da ljudi koji su uspjeli prezivjeti mogu odahnuti, vratiti se kuci i zivjeti. Bez bombi, klanja, gladi i straha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije