Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pod pritiskom

Šefa Bernardića dio stranačkog vodstva nagovarao na ostavku, dio žestoko branio

Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
14.09.2018.
u 23:58

Između ostalih, na sastanku su uz Bernardića i Rajko Ostojić, Zlatko Komadina, Ivo Jelušić, Predrag Matić, Franko Vidović...

Davor Bernardić do daljnjeg ostaje na čelu SDP-a. Sastanak dobrog dijela stranačkog vodstva na kojem ga se puna četiri sata nagovaralo da odstupi dobrovoljno s mjesta predsjednika SDP-a, kao što se moglo i očekivati, nije do kraja urodio plodom. 

Pa je odlučeno je da će se nova runda “pregovora“ održati u nedjelju kada će se Bernardiću ponovno pokušati objasniti zbog čega je najbolje da sam podnese ostavku na čelno mjesto.

Na sastanak je stigla većina članova Predsjedništva stranke koji su do jučer svi redom podržavali Davora Bernardića pa i potpredsjednici stranke Zlatko Komadina i Rajko Ostojić bez kojih Bernardić nikad ne bi ni postao šef stranke te dvoje stranačkih tajnika, politički tajnik Davorko Vidović i glavni tajnik Nikša Vukas.

Zanimljivo je da nisu baš svi prisutni na sastanku, kako se neslužbeno može čuti, bili za to da Bernardić odstupi već su ga žestoko branili. Neki članovi vodstva i dalje su za aktualnog šefa te je vjerojatno i to razlog zbog kojeg će se održati još jedan sastanak s istom temom u nedjelju, ponovno na tajnoj lokaciji. No neće samo vikend biti buran za Bernardića. Već u ponedjeljak, a što je također odlučeno na jučerašnjem sastanku, trebala bi se održati zajednička sjednica Predsjedništva stranke i Kluba zastupnika SDP- u kojem dvije trećine zastupnika traži da Bernardić ode s mjesta šefa i da se raspišu novi izbori u stranci.

Tu zajedničku sjednicu još je ljetos izglasao, i to jednoglasno, Glavni odbor stranke, a na njoj bi moglo biti vrlo burno. Ne uspiju li članovi vodstva koji su do nedavno Bernardića podržavali, a sada i sami žele da odstupi, nagovoriti da podnese ostavku nije isključeno da će Bernardić na toj sjednici doista zatražiti podršku za svoje instaliranje na mjesto šefa Kluba.

Inače, sjednica Kluba zastupnika već je zakazana za utorak u 17 sati i u ovom je trenutku teško zamisliti da bi, dođe li na njoj do glasanja, Bernardić nakon svega mogao postati i šef Kluba. Naravno, postoji opcija i da Bernardić odluči u tom slučaju odigrati partiju do kraja i sve zastupnike koji budu protiv odluke vodstva da upravo on preuzme klub pokuša izbaciti iz stranke. Pa radilo se i o 15-20 zastupnika.

Nema sumnje da je to scenarij u kojem Bernardić ne bi bio usamljen i koji priželjkuju još neki u vodstvu SDP-a. No bio bi to vrlo drastičan potez koji bi vodio prema raskolu stranke, a za koji bi Bernardić morao dobiti podršku i u vodstvu i na Glavnom odboru.

Davor Bernardić
1/7

 

Ključne riječi

Komentara 47

RI
rimac444
22:39 14.09.2018.

Zločinačka partija treba u stečaj, zločinci, kriminalci. mafijaši u zatvor, uhljebi na ulica i ako ostane još nešto naivaca neka formiraju normalnu hrvatsku socijalnu stranku.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:25 15.09.2018.

A šta proizvodi ili izvozi ovo preduzeće sdp.a da se toliko piše o njima, koliko je meni poznato osim sirotinje ne proizvode ništa, da zabune bilo nebi ovo važi za sve strančare.

AL
alkar2013
05:46 15.09.2018.

Ne daj se BERO ovoj usranoj šumskoj BANDI, razguzi ih tako da od njih ne ostane ni šubara na šajkači.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije