Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bernardić se odlučio boriti do samog kraja

Krene li Bernardić u izbacivanje neposlušnih, za to treba potporu vodstva i Glavnog odbora
12. rujna 2018. u 22:45 18 komentara 2715 prikaza
Davor Bernardić
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić dao je intervju Novom listu i u njemu jasno kazao kako ostavku na koju ga se već tjednima u stranci poziva ne misli dati. Najavio je da će se boriti do kraja kako bi ostao na čelu SDP-a te je detektirao kako je interesna skupina onih koji uništavaju SDP i koja ne preza ni od čega njega prepoznala kao nekoga tko ugrožava njihove foteljaške interese.

Mirko Galić Kada bi se Ivica Račan mogao vratiti, i on bi brzo izišao iz ovakvog SDP-a

– Ako sam tako notorno loš i nepopravljiv, kako im je tako teško osigurati ne baš prezahtjevne uvjete za moju legalnu i na statutu stranke utemeljenu smjenu? Lako i legalno to mogu odraditi, a ne cmizdriti po svim mogućim medijima i moljakati mene da sam odstupim– poručio je neistomišljenicima šef SDP-a.

Žestoko je “opalio” i po svom protivniku Zoranu Milanoviću.

– Moja je greška što sam u nakani da pomirim sve struje propustio članstvo suočiti s političkim nasljeđem moga prethodnika i njegovih sekundanata koji sada urlaju “držite lopova”.

Davor Bernardić Tjedan odluke Komadina i Ostojić lome Bernardića da podnese ostavku

A to je nasljeđe – zapuštenost organizacije, pasivizacija članstva, pasivnost lokalnih organizacija. Naslijedio sam i Klub koji je sastavio moj prethodnik, a čiji disidenti danas drže HDZ na vlasti.

Ovim ih putem podsjećam kako pad rejtinga počinje gubitkom dvaju parlamentarnih izbora u zadnje dvije godine i takvo stanje sam zatekao kad sam došao na funkciju predsjednika stranke. Većina onih koji danas galame, imali su tada priliku koju nisu znali iskoristiti. Ne da je nisu iskoristili, nego su skoro upropastili stranku – kazao je Bernardić.

Pobuna u SDP-u: 'Ako Bernardić vidi da tako dalje ne ide, pa brate, reci 'Ne mogu više''

Intervju je izišao dva dana prije nego bi se navodno trebao dogoditi sastanak Bernardića s dvojicom potpredsjednika SDP-a Zlatkom Komadinom, kojeg je posebno nahvalio u intervju, i Rajkom Ostojićem, a na kojem bi ga se trebalo navodno nagovoriti da podnese ostavku.

To od njih očekuje dobar dio vodstva stranke, ali i mladi načelnici i gradonačelnici koje su danima uvjeravali da će se kriza vodstva riješiti prije početka zasjedanja Sabora. S druge strane, tzv. pučisti intervjuom nisu iznenađeni te kažu kako im je od samog početka priča da će netko Bernardića uvjeriti da sam odstupi nije bila uvjerljiva.

Biljana Borzan Tjedan odluke u SDP-u Bauk: Stranku neka vodi pobjednik euroizbora

Ono što se jedino sa sigurnošću sada zna je da će se u utorak dogoditi sjednica Kluba zastupnika te će se vidjeti hoće li se Bernardić ponuditi da bude šef Kluba. Stavi li tu odluku na glasanje, ona teško može proći, a u tom slučaju Bernardiću ne bi preostalo ništa drugo nego da krene u izbacivanje neposlušnih. Za to bi osim Glavnog odbora trebao dobiti i većinu na Predsjedništvu.

>> Pogledajte i intervju s Bojanom Glavaševićem

SLAVNI HRVAT
Toni Kukoč otkrio detalje o najvećem: Ubojstvo oca prelilo je čašu, svi smo sjedili i plakali
tt
Tabu tema
Evo što morate znati o životu s hemoroidima
  • kintekunta:

    Bernardić, a i svi viđeniji SDPovci bi svi zajedno istovremeno trebali podnijeti ostavku na baš sve svoje funkcije već sutra ujutro, jer su svi postali najobičniji besprizorni sitnoklijentistički Sauche koji pomažu Plenkoviću da vlada samostalno Hrvatskom bez ikakvog pravog propitivanja ... prikaži još! ispravnosti ili pravne i zakonske utemeljenosti i odgovornosti za sve ono što je ova HDZ vlada loše ili bespravno napravila ili propustila napraviti. Dakle, Bero, niste vi sudbinski (ne)ODGOVORni prema nekoj šarenoj laži ideje "europske" socijaldemokracije ili samo prema članstvu svoje stranke ili prema nekom hipotetskom dobrom ili lošem povijesnom naslijeđu prijašnjih vaših stranačkih autokrata i njihovih odluka, pobjeda ili poraza, ODGOVORni ste prema građanima ove republike i cjelokupnom društvu što ste dragovoljno i dobrovoljno prestali obavljati kontrolnu i izgrađujuću ulogu glavne oporbene stranke prema jedinoj pravoj hobotničkoj metastazi ove urušavajuće Nekretnine, a ZNA SE predobro kako je službeno ime tog paklenog Hadesa! :) Nikoga ne bi trebalo u ovoj državi danas sutra ili za 10 godina zaprepastiti nekakva spoznaja da ste svi vi zajedno umočeni u ovaj CRO-Holding i podmazani raznim mastima na raznim anonimnim tekućim računima stranih banaka za relativno sitne pare, a samo da bi se ovaj tragikomični igrokaz propasti i općeg bankrota društva i države odvijao bez većih potresa. PRIJE KOLIKO GODINA TE JE BANDIT KUPIO, ili je to još i prije obavio prvi red klupe katedrale "Sv.Duha"?

  • stefj:

    Ekipa koju je ostavio Milanović je prejaka, Milanović je poprilično oblikovao SDP prema sebi, na vrh je doveo poltrone koji su se osilili nakon njegovog odlaska, a Bero nema snage smijeniti ih i dovesti svoje... No, budimo realni, da Bernardić ... prikaži još! nema rijedak talent uvijek reći krivu stvar u krivo vrijeme, vjerojatno bi imao više pristaša u svojoj stranci...

  • Stojko:

    E moj Bernardiću... Nije politika za tebe.