Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antigripin

Svinjsku gripu liječi travom ivom i lišćem maslina

antigripin
12.01.2011.
u 16:21

Imala je temperaturu od 41 Celzijeva stupnja, rekao sam joj: “'Ajmo mi od ovoga popiti čaj pa što nam Bog da”. Temperatura je ubrzo pala, kaže Požežanin Vladimir Leko

– Ovo je antigripin čaj. Takva nema na svijetu. Sadrži travu ivu za koju u Hercegovini kažu “Trava iva i od mrtva pravi živa” te lišće masline. Povišenu temperaturu ništa bolje ne skida od ovoga čaja, u što su se uvjerili svi oni koji su ga već probali. Čaj je posebno namijenjen onima  koji boluju od svinjske gripe i drugih oblika gripe, prehlade i mononukleoze, upale bronhija i pluća – kaže Vladimir Leko, vlasnik požeške tvrtke Fero-Leko, koja se bavi proizvodnjom ljekovitih čajeva, tinktura i kapsula više od jednoga desetljeća, za što su dobili brojna priznanja.

Leko kaže da je dugo pratio što liječnici govore o svinjskoj gripi te je shvatio da je skidanje temperature jedan od najvećih problema.
– Moja je supruga prije sedam godina imala upalu bronhija. Temperaturu od 41 stupnja nije mogla skinuti ni s jednim farmaceutskim proizvodom, čak ni injekcijama. Od prijatelja iz Hercegovine dobio sam travu ivu koja raste na kamenu i izraste tek dva-tri centimetra. Inače je farmaceutski slabo ispitana. Rekao sam supruzi: “'Ajmo mi od ovoga popiti čaj pa što nam dragi Bog da, umrijeti sigurno nećemo”. Supruzi sam skuhao veću šalicu, a ja sam popio manju – prisjeća se Leko.

Suprugu je ostavio ležati kod kuće, a on je otišao u obližnji kafić pročitati Večernjak. Naručio je kavu. Najednom ga je konobar počeo buditi.
– Shvatio sam da sam zaspao od čaja. Otišao sam kući i našao suprugu kako čvrsto spava. Toplomjer je pokazivao da ima temperaturu 36,5°C. Do jutra je spavala. Tako sam doznao da trava iva uspješno snižava temperaturu – zaključuje Leko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije