Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MREŽA MLADIH

Svakoj petoj mladoj osobi u Hrvatskoj prijeti siromaštvo

markov trg,zagreb,portal
Patrik Macek/PIXSELL
12.08.2013.
u 17:24

Statistike pokazuju kako je oko 20% ukupne populacije mladih u Hrvatskoj, koja broji oko 800.000 mladih, u povećanom riziku od siromaštva

Mreža mladih Hrvatske danas je u povodu Međunarodnog dana mladih na Markovu trgu održala performans kako bi upozorila na loš položaj mladih u Hrvatskoj.

Naime, kako tvrde u toj organizaciji, statistike pokazuju kako je oko 20% ukupne populacije mladih u Hrvatskoj, koja broji oko 800.000 mladih, u povećanom riziku od siromaštva. Stopa nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj među najvišima je u EU – nezaposleno je 115.000 mladih.

Mreža mladih održala je performans na simboličnom mjestu, kako bi uprizorila loše stanje gdje je jedna petina mladih u riziku od siromaštva. Od pet mladih, jedna osoba nosi crvenu majicu, što znači da nema mogućnosti, dok ih druge osobe u zelenim majicama imaju.

>> Oni su mladi, obrazovani i - bez posla

>> Mladi nemaju iskustva i to ih čini ranjivim na tržištu rada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije