Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika konkurencija

Oni su mladi, obrazovani i - bez posla

prije sreli
Foto: Nights of Horror
1/2
08.08.2013.
u 08:41

Zbog teške gospodarske situacije i velike konkurencije, mladima je u Kini zaista teško pronaći dobar posao. Samo ove godine, na sveučilištima u Kini diplomiralo je čak sedam milijuna ljudi.

Diploma sveučilišta u Kini nije garancija za zaposlenje. Zbog teške gospodarske situacije i velike konkurencije, mladima je u Kini zaista teško pronaći dobar posao. Samo ove godine, na sveučilištima u Kini diplomiralo je čak sedam milijuna ljudi.

Taj je broj sada veći nego ikad prije, a pronaći dobar posao zaista je teško. Osim zaista velike konkurencije, dodatni problem se stvara zbog toga što mladi koji su upravo diplomirali, nemaju dovoljno radnog iskustva da bi se zaposlili u dobrim tvrtkama. Neke tvrtke ipak zapošljavaju i one bez radnog iskustva, ako se pokažu dovoljno dobrima. Takve prilike mnogi traže na sajmu karijera u Šangaju. Unatoč rijetkim prilikama, neki su ipak još uvijek izbirljivi…

>> Nezaposlenost u Austriji porasla, ali i dalje najniža u EU

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije