Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Suzdržite se neprihvatljivih postupaka i okrenimo se rješavanju problema'

'Republika Hrvatska nastoji s Republikom Srbijom graditi i razvijati dobre odnose u duhu dobrosusjedstva i iskrene regionalne suradnje pri čemu od naših susjeda očekujemo isti pristup za koji se i sami zalažemo'
03. listopada 2017. u 19:07 13 komentara 1604 prikaza
Dubrovnik forum, Ivica Dačić
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Privremeni otpravnik poslova Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu odbio je navode iz prosvjeda srbijanske strane povodom otkrivanja spomenika majoru JNA Milanu Tepiću u Beogradu. Na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije je pozvan kao odgovor na reakcije Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Nemanja Stevanović Prosvjedni rat Srbija uputila prosvjednu notu Hrvatskoj: Tepić za Srbiju predstavlja oličenje časti i morala

Ovom prigodom također su ponovljene već više puta javno iznesene ocjene srbijanskih dužnosnika o Republici Hrvatskoj koje Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH u cijelosti odbacuje kao neprihvatljive, jednostrane i tendenciozne, a nadasve proizvoljne i zlonamjerne.

Izneseni navodi se samo nastavljaju na jučerašnje krajnje neprimjerene i neuobičajene u međunarodnoj komunikaciji te uvredljive izjave prvog potpredsjednika Vlade RS i ministra vanjskih poslova Ivice Dačića.

Republika Hrvatska nastoji s Republikom Srbijom graditi i razvijati dobre odnose u duhu dobrosusjedstva i iskrene regionalne suradnje pri čemu od naših susjeda očekujemo isti pristup za koji se i sami zalažemo, a to je konstruktivnost, spremnost na dijalog i dobru volju za rješavanje svih pitanja u europskom duhu.

U tom smislu pozivamo institucije i dužnosnike Republike Srbije da se u svojoj retorici i odlukama suzdrže od postupaka, koji su u suprotnosti s načelima dobrosusjedskih odnosa te da se okrenemo rješavanju otvorenih pitanja između dvije zemlje.

Jozo Pavković 'Vijeće mudraca' treba planirati Hrvatima strategiju budućnosti Ivica Dačić Srpski ministar Dačić provocira: Tepić je bio oličenje časti i morala, Hrvatska širi antisrpsku histeriju Ratko Mladić Ratni zločinac Vlada Srbije dala jamstva za privremenu slobodu Ratka Mladića Andrej Plenković Plenković: Nikakav građanski rat, branitelji su Hrvatsku obranili od agresije
Kik
Prolistajte novi KiK katalog i ne propustite super akcije!

A1 izdvaja za Vas

  • kruti190:

    četnici ostaju ČETNICI, a vi ih moljakajte da postanu normalni što nikad neće jer ne smijete pisnuti zbog ŠEFA države druga četnika pupavca!!!!

  • misljenje:

    Srbi se koriste onom starom ali uspjesnom taktikom; Napad je najbolja obrana. Vidite kako stalno agresivno traze nacina i razloga kako bi napali Hrvate i Hrvatsku. To je stara taktika UDBE kad su vezali i samo ime naroda uz fasizam ... prikaži još! tako da se ne bi smjeli izjasniti Hrvatima. Najbolji nacin obrane takvim laznim napadima je ismijavati njihove optuzbe i stalno pokazivati na njihove zlocine koje su jos tako svjeze u nasem sjecanju. Gdje su novinska izvjesca majki kije jos uvjek ne znaju gdje i sta su srpski zlocinci ucinili s njihovih sinova. Trebali bi tako necega citati puno cesce pa da vidimo kako bi onda bila uspjesna srpska agresivna propaganda.

  • bf2:

    Srbija je bila agresor na RH,a taj Tepić je bio njihov vojnik koji je poginuo za njihovu stvar (tj. veliku srbiju). stoga mi i nije neobično što mu dižu spomenik,posebice što se ne odriču ideje o velikoj srbiji-a upravo ta ... prikaži još! ideja je činjenica koju naši političari odbijaju prihvatiti,pa se eto jadni čude...