Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločinac

Vlada Srbije dala jamstva za privremenu slobodu Ratka Mladića

Ratko Mladić
Dejan Moconja/PIXSELL
02.10.2017.
u 19:35

Ministarstvo je istaknulo da je dopis s jamstvom države proslijeđen obrani koja će ga dostaviti Haaškom sudu.

Vlada Srbije dala je jamstva za puštanje optuženog ratnog zločinca Ratka Mladića na privremenu slobodu iz Haaškog suda (ICTY) radi liječenja, prenosi Tanjug izjave srbijanskog ministarstva pravosuđa. 

Ministarstvo je istaknulo da je dopis s jamstvom države proslijeđen obrani koja će ga dostaviti Haaškom sudu. Jamstva su dana na zahtjev Mladićevih branitelja i obitelji nakon što je ministarstvo dobilo neophodna mišljenja, a one podrazumijevaju da Srbija kao država jamči da Mladić neće pobjeći tijekom privremene slobode.  Haaški sud ranije nije usvojio zahtjev za liječenjem u Srbiji unatoč dobavljenim jamstvima. 

U pritvoru od 2011. godine

Ratko Mladić nalazi se u haaškom pritvoru od uhićenja 2011., nakon što je proveo gotovo 12 godina u bijegu. 

Bivšeg zapovjednika vojske Republike Srpske tužiteljstvo ICTY-ja optužilo je za genocid u Srebrenici, progon Bošnjaka i Hrvata diljem BiH, dugotrajnu opsadu i teror nad građanima Sarajeva i uzimanje pripadnika međunarodnih snaga UN-a za taoce tijekom rata u BiH 1992-1995.

Tužitelji su u završnoj riječi tvrdili kako je tijekom suđenja dokazano sudjelovanje Mladića u udruženom zločinačkom pothvatu nasilnog stvaranja srpske države na terotoriju BiH, čiji je bio jedan od protagonista, a za zlodjela zatražili kaznu doživotnog zatvora.

 

Komentara 114

JU
juma
19:45 02.10.2017.

Zasluzio je lijecenje metodama kojim je on lijecio one jadnike u Srebrenici.

DU
Deleted user
19:49 02.10.2017.

Kad njemu dižete spomenik Vulinu,Vučiću,Dačiću i ostala ekipo???

Avatar dmitarX
dmitarX
20:19 02.10.2017.

Administratoru, Hrvate na forumu brišeš, četnike podržavaš. Da malo pišemo na Upravu (NE JUGO- urednika), morat će uvažiti malo i mišljenje Hrvata na hrvatskom portalu? Ili ti misliš da ti je ovo jugo-krajina?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije