Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA DNEVNICE

Sud po službenoj dužnosti zatražio dodatno grafološko vještačenje nekih potpisa

Zagreb: Započelo suđenje Tomislavu Sauchi i Sandri Zeljko za aferu Dnevnice
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/7
13.10.2020.
u 13:40

Afera Dnevnice velika je sramota za čak tri premijera jer je Saucha optužen kao predstojnik Ureda Zorana Milanovića, no krivotvorenje putnih naloga nastavilo se, tvrdi USKOK,  i dok su premijeri bili Tihomir Orešković i Andrej Plenković.

Iako se očekivalo da će na suđenju Tomislavu Sauchi Sandri Zeljko obrana i optužba jučer iznijeti završne riječi, to se nije dogodilo jer je sud odlučio po službenoj dužnosti vještačiti neke sporne potpise.

Kako je objasnila sutkinja Sanja Mazalin, nakon što su optuženici iznijeli obranu, sud je odlučio zatražiti da se vještače potpisi na putnim računima Siniše Petrovića, Nevena Budaka i Slavka Goldsteina te još petero zaposlenika Vlade. Saucha i  Sandra Zeljko optuženi su u aferi Dnevnice za krivotvorenje putnih naloga, čime su proračun oštetili za oko milijun kuna. U svojoj obrani Saucha je negirao da je potpisivao putne naloge, dok je Sandra Zeljko navela da ih je potpisala nekoliko.

Kako bi se to razjasnilo, sud je od MUP-ova Centru za kriminalistička vještačenja "Dr. Ivan Vučetić" zatražio da provede grafološko vještačenje tih potpisa. Darko Maržić, odvjetnik Tomislava Sauche, tome se usprotivio te je tražio da vještačenje provede bilo tko, samo ne CKV,  jer su po njegovu mišljenju vještaci iz CKV-a neobjektivno vještačili, o čemu je tijekom postupka iznio niz primjedbi. No sud njegove primjedbe nije uvažio pa se suđenje nastavlja 12. studenoga.

Afera Dnevnice velika je sramota za čak tri premijera jer je Saucha optužen kao predstojnik Ureda Zorana Milanovića, no krivotvorenje putnih naloga nastavilo se, tvrdi USKOK, i dok su premijeri bili Tihomir Orešković i Andrej Plenković

Komentara 9

KE
Kendra
16:55 13.10.2020.

Ahhh, grafolozi koji em pojma nemaju, em su subjektivni. Ne vjerujem u pravednu presudu u ovom procesu.

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
17:33 13.10.2020.

Jazavac

KO
Kokoiduhovi
18:14 14.10.2020.

Čudo jedno kako suci nekada revni i brzo rade, a neke spise navlače po 10-15 godina i nikom ništ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije