Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
URED PREDSJEDNIKA

Što skriva tajanstveni sef iz sobe za odmor na Pantovčaku?

mesic josipovic
Željko Hladika/Pixsell
Autori: Jasmina Popović, Ivanka Toma
03.03.2010.
u 08:31

Bivši Mesićevi suradnici tvrde da nijedna sigurnosna kutija nije ostala neotvorena i da ne postoji nikakva posebna dokumentacija u Uredu predsjednika.

Koje će to sefove otvoriti novi predsjednik Josipović? I što bi moglo biti u njima? Hoće li se javnost opet zabavljati ili zgražati nad nekim transkriptima? Odgovor vjerojatno zna bivši predsjednik Mesić koji je u zadnjim istupima u javnosti spomenuo neki zapečaćeni sef, ali on je, premda je svaki dan u svom bivšem uredu, proglasio desetak dana silenzio stampa za domaće novinare i poručio da je do daljnjega rekao sve što je želio reći.

Nema objašnjenja

Stoga se nije moglo doći ni do njegova objašnjenja na koji je sef mislio. Novi predsjednik Josipović odmah se požurio reći da kod njega neće biti neotvorenih sefova. Sve takve koje nađe otvorit će, a ovisno o tome što je u njima, procijeniti što ide u javnost. Otvaranje je predviđeno uz prisutnost komisije, a ovisno o tome imaju li dokumenti koji se eventualno pronađu oznaku tajnosti ili ne, bit će odlučeno i hoće li s njima biti upoznata javnost ili samo one institucije koje se tajnama bave.

Prema riječima Večernjakova sugovornika iz Ureda predsjednika, koji je ostao iz bivše postave, nikakvih tajanstvenih neotvorenih sefova nema. Sve što je zatečeno davno je predano i Ured predsjednika više ne raspolaže nikakvom dokumentacijom iz Tuđmanova vremena. Potvrđuje to i jedan od bivših suradnika predsjednika Mesića iz prvog mandata koji napominje da je bilo nekih dokumenata u sefovima uredske arhive, što znači u aneksu ureda, odnosno u drugoj zgradi, ali to su bili laboratorijski nalazi vjerojatno od pregleda predsjednika Tuđmana. I on tvrdi da nikakve posebne dokumentacije koja je zapečaćena i u sefu u samom uredu predsjednika u glavnoj zgradi ne bi trebalo biti.

– Predsjednik Josipović je još novi i možda se ne snalazi u svim uredskim pričama, ali tajnih arhiva i zapečaćenih sefova ne bi trebalo biti nakon deset godina Mesićeva mandata, jer smo još tijekom prvog mandata s tim raščistili i sve je predano – kaže.

Javnost čeka očitovanje

No, nitko od onih s kojima smo razgovarali nije bio u tzv. sobi za odmor u kojoj se navodno nalazi tajanstveni sef. Možda je Mesić mislio na njega, ali nitko pouzdano ne može reći ni da tamo postoji zapečaćen ili otvaran sef i što bi se u njemu moglo nalaziti. Još se ne zna koliko novi predsjednik već koristi sobu za odmor, ali ako je u njoj zapečaćeni sef, javnost očekuje njegovo očitovanje.

Komentara 60

OB
-obrisani-
09:59 03.03.2010.

03.03.2010. u 09:53h kecnadesetku je napisao/la: Desnicari,jos vas nesto boli ? Nece hrvatski narod vas i vase.Pokazalo je se koliko vas Miro Tuđman ....dobivaju glasova. Idite u miru,dosadili ste i Bogu i narodu. Gdje si bio \"kad je grmilo\" bijednadna dezerterska kukavico?

OB
-obrisani-
09:57 03.03.2010.

Joj kad vidim cetnikoide i ustasoide kako pjene na ljevu opciju....sva zla su od vas krenula,pretvorba,HAC,HZ,HEP ,HIPO,Podravka,Brodosplit....izdaja Vukovara,prodaja nase Posavine...Blaz Kraljevic,Paradzik,Kir.....joj glava boli od vas.

DU
Deleted user
09:44 03.03.2010.

Sef skriva deleted by admin i kako onda da se otkrije šta skriva kada ga ovaj stalno briše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije