Naslovnica Vijesti Svijet

Srbi spektakularno pobjegli iz slovenskog zatvora: 52 dana pilili rešetke i spustili se na plahtama

Razrezao sam ruke na žicu, ozlijedio kuk, a moj cimer nogu jer nismo uspješno pali, opisao je bjegunac bijeg iz zatvora.
09. siječnja 2019. u 10:34 5 komentara 5786 prikaza
zatvor
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija

Bjegunac od srpskog pravosuđa, Damjan Mitrović (40), ispričao je kako je s cimerom Draganom Milosavljevićem (41) na filmski način pobjegao iz slovenskog zatvora u Kopru. Za Mitrovićem je 2013. raspisana tjeralica zbog trgovine narkoticima, za što je prijavljen još 2007., a u Italiju je otišao prije devet godina.

Filmski bijeg iz zatvora 'Nećemo u Srbiju': Prerezali rešetke na prozoru ćelije, prebacili uže i preskočili zid

– Prijavljen sam za trgovinu narkoticima, a za to djelo u Italiji sam bio oslobođen. Pokušavao sam doći u Srbiju i pojaviti se na sudu, ali oni nisu željeli prihvatiti jamstvo, tražili su pritvor za mene, a to nisam želio – kazao je Mitrović u telefonskom razgovoru za Kurir te dodao kako je prilikom posljednjeg boravka u Sloveniji uhićen u hotelu zbog međunarodne tjeralice Srbije.

 

U zatvoru je shvatio da će ga isporučiti Srbiji pa je počeo planirati bijeg.

– Milosavljević i ja najprije smo počeli zapisivati kretanje čuvara i njihove navike. Poslije su nam preko zatvorskog zida ubacili pile. Njima smo pedeset dva dana polako rezali rešetke na ćeliji, ali to smo prikrivali tako što smo vezivali konopce i pravili štrik za sušenje rublja kako čuvari ne bi primijetili. Nekoliko puta ulazili su u sobu, ali mi smo pile stavljali u tetrapak mlijeka jer smo znali da oni uvijek reagiraju na detektor za metal zbog folije, pa ih nitko i ne gleda – ispričao je i dodao kako su u noći između 29. i 30. prosinca 2018. cimer i on konačno uspjeli prerezati rešetke.

Remetinec ISPOVIJEST ZATVORENIKA Stravično iskustvo iz Remetinca: 'Dok me jedan držao, drugi me silovao'

– Spustili smo se u dvorište koristeći se plahtom. Tu smo našli kontejnere, stavili ih jedan na drugi, a madrac koji smo pronašli prislonili smo uz žicu koja je bila oštra kao žilet. To smo napravili kako se ne bismo porezali. Prvo sam se popeo ja, a onda sam s pomoću plahte podigao i Milosavljevića. Popeli smo se na stražarsku kućicu, a s nje smo se spustili na ulicu uz pomoć te iste plahte. Razrezao sam ruke na žicu, ozlijedio kuk, a moj cimer nogu jer nismo uspješno pali.

Potom su se on i cimer razdvojili.

– Pješice sam prešao granicu s Italijom, jer tu nema nikakve kontrole, uzeo sam taksi i dovezao se u Ferraru, gdje živim s obitelji. Odmah sam se prijavio policiji i rekao im da sam pobjegao iz zatvora, a oni su svakako već dobili dopis o mojem bijegu. S obzirom na to da sam ja u Italiji slobodan čovjek i da me oni ni ranije nisu željeli izručiti, neću imati nikakvih problema. Volio bih se vratiti u Srbiju, ali to očigledno neće biti moguće zbog pogreške koja je napravljena, a ja u pritvor ne želim ići – zaključio je Mitrović. 

Žarko Laušević Glumac u knjizi opisuje seksualno iskustvo iz zatvora: Gurnula me i svukla

Bosanski mediji potom su prenijeli vijest da su Mitrović i Milosavljević osumnjičeni za ubojstvo Miloša Ostojića 1. siječnja  u Sarajevu.

– Kada sam izišao iz Slovenije, istog dana bio sam u Italiji i javio se policiji, sigurno nisam bježao u Bosnu, pa se vraćao. Nikoga nisam ubio – demantirao je Mitrović na kraju.

Video - Pokušao ukrasti bicikl ispred policijske postaje

Rafting
AVANTURA NA VODI
Otkrijte gdje je najbolje ići na rafting, a gdje se krije raj za avanture u kanuu i kajaku

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar antoinette
  antoinette:

  Pih, 52 dana ... nasi bi to prepilili za 30 dana.

 • Avatar HajdukLika
  HajdukLika:

  Pa Slovenci i Srbi odavno imaju dogovor, da neće jedni na druge.

 • Avatar Tito
  Tito:

  Idu sada na liječenje kod Pernara šmrkat vitamin C