Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ustašoidni bojovnici

SPC ogorčena zbog izvješća Radio Vatikana o izgredu u Kistanju

irinej
Jurica Galoić/PIXSELL
23.03.2013.
u 15:30

U izvješću na hrvatskom jeziku rečeno je kako su srpski bogoslovi "dobili ono što su tražili"

Srpska pravoslavna crkva je ogorčena što je u izvješću Radio Vatikana na hrvatskom, o izgredu u Kistanju rečeno kako su srpski bogoslovi \"dobili ono što su tražili\" pa vjeruje kako u svemu tome svoje prste imaju Hrvati. Kako javljaju mediji u Srbiji, glasnogovornik SPC,-a episkop Irinej je izjavio kako je u izvješću \"uporabljen antikršćanski govor mržnje u kojemu odzvanjaju riječi laži i klevete protiv srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve\".

- Više je nego očigledno kako je posredi sramna podmetačina nekog iz hrvatske sekcije Radio Vatikana, a možda i čitave te sekcije. Da li se razmahao netko iz stare, fosilne družine ustašoidnih bojovnika, od kojih se neki okupljaju i oko Zavoda Svetog Jeronima u Rimu, ili je uzavrela junačka domoljubna krv u žilama nekog od njihovih mlađih sljedbenika - pita episkop Irinej, dodajući kako je za to odgovorna ustanova koja je \"takvim živopisnim likovima omogućila da radio-valove koriste za svoj govor mržnje\" te on misli kako je time \"udarena pljuska novoizabranom papi Franji\".

Srpski mediji donose vijest Radio Vatikana na hrvatskom koja je naljutila episkopa, a u kojoj se navodi \"Zapravo je sve povezano sa srpskim izazivanjem bilo kad je riječ o ćirilici bilo kada se neki srpski bogoslovi napiju, pa izazivaju u Kistanjima. Kad dobiju ono što su tražili, onda je to odmah mržnja, ali izazivanje mržnjom, nije mržnja. I opet su žrtve Srbi\".

>> Napadnuti bogoslov na Facebooku veliča Ratka Mladića i četnike

Ključne riječi

Komentara 11

OP
objektivni_promatrač
16:02 23.03.2013.

U Hrvatskoj su danas Hrvati ugroženi!

ZJ
zivot je lijep
16:12 23.03.2013.

Ti tzv. bogoslovi nisu građani Republike Hrvatske, nego su došli iz Republike Srpske. Imaju li možda radnu dozvolu? Smiju li na mrežnim stranicama (koje su nedavno manknuli) blatiti zemlju koja im je pružila gostoprimstvo? Smiju li izazivati na nacionalnoj tematici.. Ne smiju. Zamislite sličnu situaciju u Njemačkoj, Francuskoj, Americi!!! Nezamislivo!!!

AB
abendblatt
16:18 23.03.2013.

Neka Policija ispita, dali ti "bogoslovi" imaju dozvolu boravka u Hrvatskoj, ili su samo turisti-gosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije