Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zimski uvjeti

Snijeg zaustavio sav promet u Njemačkoj: Zaglavili i Hrvati, 'Ovo u životu nisam doživio'

Winter in Rhineland-Palatinate
Foto: Harald Tittel/DPA
1/6
Autori: Hina, Večernji.hr
18.01.2024.
u 12:16

Zimski uvjeti i jake snježne padaline u Njemačkoj uzrokovale su drugi dan zaredom velike poremećaje u zračnom, cestovnom i željezničkom prometu, s posebnim utjecajem na zračnu luku Frankfurt i autoceste. Među onima koji su pogođeni kaosom i Hrvati su koji su ostali zaglavljeni u dugim kolonama.

Velike snježne padaline i ledeni uvjeti poremetili su u četvrtak, drugi dan zaredom, zračni, cestovni i željeznički promet u Njemačkoj. U zračnoj luci u Frankfurtu jutros je otkazano više od 300 od 1000 planiranih dolazaka i polazaka, rekao je glasnogovornik.

Ponovo su otkazani vlakovi prema Parizu i dolazni vlakovi iz francuske prijestolnice, priopćile su Njemačke željeznice – Deutsche Bahn (DB). Na ostalim pravcima zbog vremena se mogu očekivati poremećaji u prometu, dodaje DB. U središnjoj Njemačkoj nastali su veliki zastoji na autocestama, a za čišćenje prometnica trebat će nekoliko sati, upozorila je policija i zamolila ljude da ne putuju ako nije baš nužno.

Vozačima koji su u srijedu zapeli u dugačkim kolonama Crveni križ dostavio je deke i tople napitke. Njemačka meteorološka služba upozorila je da se tijekom dana očekuju nove snježne padaline. U nekim dijelovima južne Njemačke očekuje se oko 15 centimetara novog snijega te moguće olujno nevrijeme.

POVEZANI ČLANCI:

U ovom snježnom kaosu našli su se i Hrvati, javljaju 24sata. Prema policijskoj procjeni u snijegu je zapelo oko 2000 ljudi, a promet je obustavljen u oba smjera. Hrvat je u gužvi zapeo s bratom na povratku kući u Hrvatsku. Kod sebe su imali i nešto hrane, međutim nisu predvidjeli ovakvu gužvu. 

"Brat i ja jučer smo krenuli doma i već bismo stigli da ne stojimo na mjestu na autoputu od jučer. Imali smo nešto sendviča i vode, ali to smo već sve potrošili. Vatrogasci su donijeli čaj, a najavili su i pomoć u hrani jer su nam rekli da ćemo sigurno tu biti još dan i noć", izjavili su.

Winter in Rhineland-Palatinate
1/15

Ne mogu se ni isključiti s autoputa kako bi pronašli smještaj jer je idući izlaz tek za 5 kilometara. "Kad bismo uspjeli sići s autoputa, našli bismo smještaj i pričekali da se osposobe ceste. Rekli su nam da je kolona tu gdje smo mi 35 kilometara. Do Hrvatske imamo još 1000 kilometara. Grozno je već, ukočeni smo i muka nam je biti u autu. Ovo u životu nisam doživio", požalili su se.

POVEZANI ČLANCI:

Tijekom noći bilo je i brojnih prometnih nesreća zbog trajnih skliskih uvjeta. Na jednoj od dionica sudarilo se pet vozila, šest osoba je ozlijeđeno, neke od njih zadobile su i teške ozlijede, piše Spiegel panorama. Prema policiji, lančano se sudarilo nekoliko automobila i kamiona jer su vozila proklizavala ili više nisu mogla pravovremeno kočiti.

Meteorološke službe upozoravaju putnike da se opreme i da u automobilima imaju hrane, vode, toplu odjeću, deke i pun rezervoar goriva.

VIDEO Kamion lelujao zaleđenom cestom pa se zabio u zaštitnu ogradu u Alabami

Ključne riječi

Komentara 15

TR
Tripoli
12:33 18.01.2024.

Ovi dva braceki od jučer čekaju na autocesti...al bitno da pljuju kad idu na more u ljeti jer su na naplatnima čekali pol vure!!

LO
Lolita3
13:43 18.01.2024.

Ni riječi o prosvjedima u Njemačkoj koji su je paralizirali, nego samo snijeg, snijeg...

ŠI
Šiba
12:56 18.01.2024.

Isto kao njemačka vlada naj gora u povijesti do sada .da bi se opravdali izmišljaju kao Plenković očito ih je isti učitelj učio shvab

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije