Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrtoglave brojke na aukciji

Sličicu Mickeya Mantlea kupio za 50 tisuća dolara, a zaradit će 10 milijuna

Foto: Pixabay
1/4
16.08.2022.
u 22:19

Vijest da sličica ide na aukciju odjeknula je u kolekcionarskim krugovima pa je tako Rob Gough, glumac i poduzetnik koji je pokrenuo poznatu liniju odjeće, nazvao noć prije početka aukcije i ponudio 10 milijuna dolara.

Pripadnici generacija Y i Z bez problema će odgovoriti na pitanje tko je Meghan Markle, no malo tko će znati tko je bio Mickey Mantle. Taj profesionalni igrač bejzbola mogao bi postati lik na najskupljoj sportskoj sličici ikad.

Heritage Auctions iz Dallasa 25. srpnja stavio je Mantleovu sličicu iz 1952. na aukciju na kojoj je već prešišala iznos od 7,62 milijuna dolara, a očekuje se da bi do kraja aukcije mogla doseći čak 10 milijuna dolara! Nadmetanje pozorno prate vlasnici tog vrijednog komadića sportske povijesti Anthony Giordano (76) i njegovi sinovi blizanci, pred čijim se očima vrte vrtoglave brojke.

Poduzetnik Anthony karticu je kupio 1991. od poznatog kolekcionara Ala Rosena za 50.000 dolara i odlučio nakon 31 godine ponuditi je na prodaju. Kartica je dobila visoku ocjenu 9,5, što znači da je izvrsno očuvana. – Uživali smo u njoj 31 godinu, svi moji prijatelji i rođaci su je vidjeli, vrijeme je da ode nekome drugome – rekao je Giordano i otkrio da je prije pet godina imao ponudu od dva milijuna dolara. No odbio ju je. Dijelom i iz sentimentalnih razloga jer mu je Mantle bio omiljeni sportaš dok je odrastao u New Yorku. Dječački idol. Jedan od njegovi sinova našalio se da uskoro nitko neće ni znati tko je bio Mickey Mantle.

Vijest da sličica ide na aukciju odjeknula je u kolekcionarskim krugovima pa je tako Rob Gough, glumac i poduzetnik koji je pokrenuo poznatu liniju odjeće, nazvao noć prije početka aukcije i ponudio 10 milijuna dolara. I on je dobio odbijenicu. Heritage Auctions procjenjuje da će kartica biti prodana možda i za više od tog iznosa.

Mantle je rođen 1931. godine, a preminuo je 1995. Od 1951. do 1968. igrao je za New York Yankeese, kao jedan od najboljih igrača i napadača u ligi, a mnogi ga smatraju najboljim napadačem u povijesti bejzbola. Derek Grady, izvršni potpredsjednik sportskih aukcija u Heritage Auctions, kaže da tržište kolekcionarskih predmeta doživljava renesansu, a Mantle, “kralj bejzbolskih kartica”, uvijek dobro prolazi...

VIDEO: Što jesti za život bez boli i upala? Stručnjaci otkrivaju koje namirnice uključiti u prehranu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije