Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Živi zid

Sinčić: U proceduri prijedlog novog Ovršnog zakona u kojem nema posrednika

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
17.04.2019.
u 12:09

Prijedlog Živog zida pojednostavljuje i pojeftinjuje ovršni postupak, nema posrednika, značajno se smanjuju troškovi provođenja ovrhe te postoji rješenje koje štiti jedini dom

Živi zid nije želio u srijedu komentirati informaciju da je zagrebačka policija prijavila saborskog zastupnika te stranke Branimira Bunjca zbog prisile prema službenoj osobi u pokušaju i prijetnji trojici saborskih stražara.

- O tome ćemo na Trgu bana Jelačića u podne, pa molim da dođete tamo - odgovorio je na pitanje o prijavi predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio prijedlog novog Ovršnog zakona.

- Komentirat ćemo ako ćemo imati informaciju - dodao je glasnogovornik Živog zida Tihomir Lukanić.

Sinčić je izvijestio da je Živi zid uputio u proceduru prijedlog potpuno novog Ovršnog zakona koji, tvrdi, rješava cjelokupnu ovršnu problematiku te ga se može ga nazvati i zakonikom jer obuhvaća i neke druge zakone, a ima 337 članaka.

Prijedlog Živog zida pojednostavljuje i pojeftinjuje ovršni postupak, nema posrednika, značajno se smanjuju troškovi provođenja ovrhe, ima rješenje koje štiti jedini dom.

Stati na kraj brdima dugova i beskonačnim blokadama

- Glavna je namjera olakšati položaj dužnika, da se brdima dugova i beskonačnim blokadama stane na kraj - naglašava Sinčić.

- Borit ćemo se da zakon dođe do drugog čitanja, a spremni smo, ako će biti potrebno, jednog dana organizirati i referendum na tu temu - kaže Sinčić i poručuje da se "ovršnom ludilu mora stati na kraj".

Za vrijeme SDP-a izglasovani su tako monstruozni zakoni koji ljudima za par kuna duga uzimaju tisuće kuna, rekao je predsjednik Živog zida koji nije imao lijepih riječi ni za Vladin zakonski prijedlog.

- Taj zakon ponovno ne rješava ništa, to je spin, PR i marketing u svrhu izbora za Europski parament. HDZ pokušava na temelju takvih inicijativa osigurati dodatne glasove, ali ih neće dobiti - ustvrdio je Sinčić.

- Vladin prijedlog dodatno otežava položaj dužnika, vjerovnicima omogućuje poziciju da se naplate i odužuje ovršne postupke - ocijenio je.

- Iako smo euroskeptici, naš je zakon usklađen sa zakonodavstvom EU-a, a to nije slučaj s onima koje predlaže ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković - tvrdi Sinčić.

>> Pogledate video: Živi zid predao liste za izbor članova u Europski parlament

Komentara 3

Avatar anemicni_pinokio
anemicni_pinokio
12:41 17.04.2019.

Ma kakav novi ovrsni zakon, treba spasiti nase odvjetnicke urede, nemaju posla pa se metiljaju na ovrhama. Vjerujem da ce Anemicni reci kako ce sve prihvatiti ipak je predizborna kampanja.

GG
Georg.gal@hzpss.hr
18:31 17.04.2019.

Opa.uredništvo večernjeg preneslo korektno informaciju.bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije