Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZIMSKI UVJETI NA CESTAMA

Snijeg je neke uhvatio nespremne na autocesti: 'Vozači bez zimske opreme na autocesti su čekali ralicu'

Jak snijeg na autocesti Rijeka - Zagreb
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
20.11.2022.
u 22:34

Nisu zabilježene nesreće, no bilo je manjih zastoja

Zbog snježnog pokrivača od 50-ak centimetara, danas su na hrvatskim autocestama neki vozači imali neplaniranu pauzu od putovanja. 

Snijeg na autocesti

Na cestama u Gorskom kotaru i Lici vladaju zimski uvjeti, a osim njih, probleme je stvarala i olujna bura, rekao je voditelj Tehničke jedinice Delnice HAC Valentin Crljenko. Nisu zabilježene nesreće, no bilo je manjih zastoja, kazao je za RTL.  "U ovom slučaju nije bilo puno, nije bilo zastoja u prometovanju, ovi bez opreme stali sa strane i čekali ralicu".

Crljenko smatra da će sol poskupiti, no objašnjava da je zimska služba "posebna operativna stvar i troškovi se uvijek zbrajaju na kraju". Kaže da je Tehnička jedinica Delnice još od 15. listopada u pripravnosti za zimske uvjete na cestama.

Otkrio je kako će večeras preventivno posipati ceste soli i kalcijevim kloridom zbog niskih temperatura, a vozačima savjetuje da prilagode brzinu i pažljivo koče.

Snijeg zabijelio Hrvatsku!

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije