Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'bahate i štetne odluke'

Sabo ukazao na probleme u proračunu: 'Vukovar je taoc nepromišljene politike pojedinaca'

Željko Sabo i Goran Bošnjak
Foto: Branimir Bradarić
1/2
02.12.2020.
u 13:52

Prema riječima Sabe u Vukovaru su učestali određeni projekti kroz koje se uzaludno troši novac radi suludih ideja pojedinaca koji grad vraćaju u prošlost.

- Građani Vukovara taoci su jedne ludosti i nepromišljene politike ljudi koji savjetuju gradonačelnika, a koji to prihvaća, i njega koji se još radikalnije ponaša. Isto tako proračun Vukovara taoc je svađalačke politike gradonačelnika koji nas je posvađao sa svima, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik vukovarskog SDP-a Željko Sabo koji je pressicu sazvao kako bi, kako je rekao, ukazao na bahate i štetne odluke gradonačelnika Vukovara.

Prema riječima Sabe u Vukovaru su učestali određeni projekti kroz koje se uzaludno troši novac radi suludih ideja pojedinaca koji grad vraćaju u prošlost. Pri tome je posebno spomenuo nedavno završeni spomenik „Granata“, koji se nalazi u središtu grada, a kojega je Sabo nazvao „rupa“.

- Ako je ta „rupa“ koštala pola milijuna kuna koliko onda postavljeni simboli na ulazima u grad koštaju 2 milijuna kuna. Klizalište u Vukovaru postavljeno je u dvorištu Gradskoga muzeja, a ne na trgu gdje se godinama prije toga postavljao. Za tu namjenu bilo je potrebno osigurati i izraditi svu potrebnu infrastrukturu, rekao je Sabo dodajući kako se taj novac mogao iskoristiti da se pomogne sugrađanima u potrebi i slične namjene.

Ukazao je i na sadnju drveća u park šumi Adica za koje je rekao da je danas jedna zapuštena šuma koju održava braniteljska zadruga. Prema njegovim riječima u Adici su posađene neke šibe koje se nisu primile, a slamnati krovovi samo što se ne uruše.

 - U Vukovaru imamo situaciju da gradonačelnik svojom odlukom raskine ugovor s tvrtkom koja je godinama osigurala određene objekte u Vukovaru i izabere koga on želi. Isto tako raskinut je ugovor i s ribičima koji su godinama prevozili građane na adu tijekom ljeta, a onda posao dobije gradonačelnikov prijatelj. Sada se priprema i raskidanje ugovora s gradskim autobusnim prijevoznikom Čazmatransom tako da se mogu očekivati i otkazi u ovoj tvrtki koja zapošljava veliki broj Vukovaraca, rekao je Sabo.

Kako je pojasnio potpredsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak odluka o tome biti će donesena na sjednici Gradskog vijeća u četvrtak, koja se održava putem e-maila, pri čemu su podaci o materijalima tajni sve dok odluka ne bude donesena.

- To je loša odluka koja će rezultirati otkazima za barem 10-ak vozača i još nešto pratećeg osoblja. Ne vidimo nikakvog razloga za takvu odluku niti bilo kakvu ekonomsku opravdanost, rekao je Bošnjak.

Ključne riječi

Komentara 5

JI
Ja i Ja
14:33 02.12.2020.

Javio se pravi....

DU
Deleted user
14:06 02.12.2020.

Što je to "taoc"??? Valjda talac.

MA
Marko911
15:44 04.12.2020.

Reče i ostade stajati.. - pravomoćno osuđen ROBIJAŠ koji je gradskim novcem kupovao druge vijećnike - čovjek koji je ugasio pogon za crpljenje pijeska zbog osobnih sitnih interesa - čovjek koji je izvlačio novac preko tvrtke DIV gradnja iz gradskee tvrtke na način da je grad davao poslove gradskoj tvrtki a gradska tvrtka DIV gradnji na čijem je čelu bila njegova dogradonačelnica - čovjek koji je zajedno sa gospodinom (ako se može tako nazvati) Bošnjakom sklopio ugovor sa direktorom zone u Vukovaru na temelju čega je tom direktoru isplačeno 1 milijun kuna odštete - čovjek koji je sklopio ugovor sa direktorom gradske tvrtke pa je ovaj dobio otpremninu u iznosu od 7 GODIŠNJIH plaća točnije 2 milijuna što su prenijeli i neki mediji nedavno.. - i još puno toga... Kako se čovjek uopće može kandidirati i prosipati pamet a gradskim novcem je kupovao glasove??? Kakva smo mi država?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije