Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije konačna odluka

Sabo o predstojećim izborima: 'Bit ću kandidat za gradonačelnika Vukovara'

Željko Sabo
Foto: Branimir Bradarić
1/3
02.12.2020.
u 12:44

- Nema tu nikakvih problema. Dogovori smo se sve, nema nikakvog rata, rekao je Sabo komentirajući upit na odnos njega i predsjednika SDP-a Peđe Grbina.

Bivši gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, koji je i aktualni predsjednik Gradskog odbora SDP-a Vukovar, biti će kandidat za gradonačelnika Vukovara na predstojećim lokalnim izborima. Potvrdio je on to na današnjoj konferenciji za novinare uz ogradu kako će ipak konačnu odluku donijeti za desetak dana.

- Razgovarali smo između sebe kao članovi Gradske organizacije i s obzirom na obavljene razgovore, a ne želeći ništa prejudicirati, mislim kako ću prihvatiti kandidaturu za gradonačelnika. Sugerira mi se od strane najbližih suradnika da prihvatim kandidaturu. Ipak, treba znati kako odluku donosi Gradski odbor stranke, rekao je Sabo.

Odgovarajući na upit ima li podršku u svojoj kandidaturi i vrha stranke rekao je kako Statut SDP-a govori kako sve lokalne organizacije imaju autonomno pravo za odlučivanje na lokalnim tijelima.

- Nema tu nikakvih problema. Dogovori smo se sve, nema nikakvog rata, rekao je Sabo komentirajući upit na odnos njega i predsjednika SDP-a Peđe Grbina.

Podsjećamo kako je Sabo za gradonačelnika Vukovara izabran 2009. godine da bi četiri godine kasnije ponovno pobijedio na izborima. Godinu dana kasnije je izgubio na izvanrednim izborima jer mu nije prošao predloženi gradski proračun. U međuvremenu je sudski osuđen te je sukladno istoj u zatvoru proveo 8 mjeseci radi pokušaja podmićivanja jedne gradske vijećnice. 

Upravo je ta činjenica i bila glavni predmet spora između Sabe i novoizabranoga predsjednika SDP-a Peđe Grbina. Sukladno dogovorima Sabo, koji je na unutarstranačkim izborima u SDP-u izabran za člana Predsjedništva, tu dužnost kao i dužnost predsjednika SDP Vukovarsko – srijemske županije stavio je u mirovanje.   

 

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
12:52 02.12.2020.

jel to onaj što je pokupio pare od dječje ekskurzije... zar opet

Avatar film
film
13:25 02.12.2020.

idemo grbi uništi sdp do kraja....

JG
jozagulikoza.guli
13:29 02.12.2020.

Fakat pacijent.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije