Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRĐENA OPTUŽNICA

S računa klijenata uzeo 2,2 milijuna kuna pa ih prebacio sebi i svojoj majci

kune
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
23.07.2020.
u 07:43

Optužen je da je od veljače 2012. do svibnja 2017. u Zagrebu, radeći kao osobni bankar, bez odobrenja i nazočnosti klijenata zatvarao oročene depozite te isplaćivao devizne štednje

Osobni bankar (69) optužen je za ukupno devet kaznenih djela kojima si je pribavio protupravno stečenu imovinsku korist od 2, 2 milijuna kuna, a optužnicu je  protiv njega podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici.

Optužen je da je od veljače 2012. do svibnja 2017. u Zagrebu, radeći kao osobni bankar, bez odobrenja i nazočnosti klijenata  zatvarao oročene depozite te isplaćivao devizne štednje. Pri tome se služio neistinitim potvrdama na kojima nije bio potpis vlasnika računa.

Novac je s računa klijenata prebacivao na svoj račun ili na račune drugih klijenata banke, a zatim prebacio na račun svoje majke. Nakon što je optužnica podignuta, o njoj je raspravljao i sud koji ju je potvrdio.

Komentara 9

DU
Deleted user
09:20 23.07.2020.

Koja banka je to dozvolila da se novac štediša tako rasprčava. Ni imena bankara ni banke, izgleda da je odjel za zaštitu podataka potegnuo svoje. I to prije godišnjeg :)

HO
horton
11:06 23.07.2020.

Meni je super kako on sa 69 još normalno radi, a novac je osim sebi prebacivao i majci. Što, baka nije htjela?

Avatar Edgedancer
Edgedancer
09:32 23.07.2020.

Možemo! Peovićka je ponosna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije