Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najberačice grožđa

Ružicu Vinodola 'zaboravili' političari i vratili je narodu

ružica vinodola (1)
Foto: Anton Ficko/HaloPix/PIXSELL
1/10
17.08.2012.
u 14:52

Za naslov se bore natjecateljice stare između 16 i 31 godinu iz Novog Vinodolskog i okolice

Dvanaest djevojaka u natjecanju za izbor najmarljivije i najvještije beračice grožđa okupilo je i ove godine deveto izdanje turističke manifestacije Ružica Vinodola u vinogradima Pavlomir u zaleđu Novog Vinodolskog. Za naslov se bore natjecateljice stare između 16 i 31 godinu iz Novog Vinodolskog i okolice: Jelena Pavletić, Arianna Čučuković, Anđelka Dražić, Barbara Butković, Ivona Stilin, Iris Mrzljak, Manuela Vidović, Marta Petrović, Margareta Uremović, Antonija Klarić, Lidija Baričević i Sara Ivančić.

Nakon što se se predstavile okupljenom mnoštvu, pred oko 2000 Novljana i njihovih gostiju kandidatkinje su se ogledale u vještini branja grožđa te njegova ručnog gnječenja i gaženja. Jasno, grožđe je prštalo na sve strane dok je žiri pazio da se u svemu poštuju unaprijed utvrđena pravila. Ni publika se nije štedjela u bodrenju svojih odabranica, no uvjerljivo najveću potporu imale su kandidatkinje iz Donjeg Zagona Marta Petrović i Lidija Baričević za koje je došlo navijati pola sela.

Zbrajanje rezultata pokazalo je da su baš te natjecateljice, očito i na krilima zdušnog bodrenja, bile najuspješnije, M. Petrović sa 30,5 bodova i L. Baričević sa 26 bodova. Sa 24,5 boda treće su mjesto podijelile Margareta Uremović iz Ledenica i Manuela Vidović iz Novog Vinodolskog koje time, kao ni preostalih osam natjecateljica, nisu ostale bez šanse za osvajanje naslova Ružice Vinodola 2012. jer slijede još dvije natjecateljske večeri u središtu Novog Vinodolskog. Uzbuđenja zasigurno neće nedostajati, kao što bez njih nije prošla prva natjecateljska večer.

Začudo, atraktivno natjecanje u vinogradu ove je godine prošlo bez političara. Prethodnih godina dekor su, naime, činili visokopozicionirani članovi HDZ-a i bliskih mu stranaka, a nije manjkalo ni ministara. Njihovo odsustvo napokon je Ružicu vratilo narodu te organizatoru, Turističkim zajednicama Novog Vinodolskog i Vinodolske općine, donijelo nemalu uštedu, budući da se broj uzvanika za stolovima s besplatnom janjetinom i vinom više nego prepolovio. Pučko veselje, dakako, potrajalo je do duboko u noć, što će s obzirom na vremensku prognozu biti slučaj i sljedeće dvije večeri.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije