Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što oni znače

Priče iza poznatih nadimaka svjetskih gradova

new york
Foto: Press Association/Pixsell
05.04.2016.
u 08:15

Nadimak najvećeg grada SAD-a prvi se put pojavljuje 1909. godine u knjizi “Putnik u New Yorku” pisca Edwarda S. Martina

Nadimak najvećeg grada SAD-a prvi se put pojavljuje 1909. godine u knjizi “Putnik u New Yorku” pisca Edwarda S. Martina. On je napisao kako građani drugih američkih gradova Newyorčane smatraju bahatima i pohlepnima, nazivajući ih između ostalog, velikim trulim jabukama.

Ekipa s Telke.hr složila je video o nadimcima poznatih svjetskih gradova te koje se priče kriju iza njih. 

Više zanimljivog sadržaja pronađite na Telka.hr

>> Sedam najmanje stresnih poslova

Ključne riječi

Komentara 1

BA
Bazooka
02:43 06.04.2016.

New York je "Velika Jabuka" (Big Apple) iz jednog sasvim drugog razloga, koji s trulim voćem nema nikakve veze. Ne znam gdje je vrli novinar to pronašao, ali je krivo. Pravo ime ima veze s konjskim trkama...samo toliko kao "hint".. Jadne li žurnalistike, strašno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije