Naslovnica Vijesti Crna kronika

Pričao s djevojkom i pušio cigarete pa izazvao požar sa štetom većom od 600.000 kuna

Prema optužnici, 29-godišnjak se tereti da je 7. rujna u 20.10 na području Županije splitsko-dalmatinske bio u borovoj šumi, neposredno iznad svoje kuće. Pričao je s djevojkom na mobitel, a dok je to činio pušio je i dva neugašena opuška bacio je na tlo.
21. listopada 2017. u 16:05 6 komentara 1368 prikaza
Požar se u Krilu Jesenice potpomognut jugom brzo približio kućama
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/16

Da telefonski razgovor s djevojkom u kombinaciji s cigaretom u rikama, može biti koban i eksplozivan, na svojoj je koži osjetio jedan 29-godišnjak kojeg je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu optužilo zbog općeopasne radnje što je za posljedicu imala izbijanje požara u kojem je pričinjena šteta veća od 600.000 kuna.

Opušak Općeopasna radnja Mladić (19) bacio opušak koji je uzrokovao požar

Prema optužnici, 29-godišnjak se tereti da je 7. rujna u 20.10 na području Županije splitsko-dalmatinske bio u borovoj šumi, neposredno iznad svoje kuće. Pričao je s djevojkom na mobitel, a dok je to činio pušio je i dva neugašena opuška bacio je na tlo. Sada se tereti da je opuške bacio na tlo iako je bio svjestan da u uvjetima dugotrajne suše, visoke temperature zraka i snažnog jugoistočnog vjetra može izazvati požar.

Žar cigareta zahvatio je travu i zapalio vatru koja se nošena jakim vjetrom nekontrolirano proširila u smjeru sjevera i sjeverozapada. Vatra je opožarila oko sto hektara maslinika, vinograda i voćnjaka, kao i neobrađenih poljoprivrednih površina i zemljišta, dijelom u vlasništvu privatnih osoba, a dijelom u vlasništvu Hrvatskih šuma  koji su u potpunosti ili djelomično izgorjeli.

Požar se proširio i došao u neposrednu blizinu kuća i gospodarskih objekata. Vlasnicima je prouzročena za sada točno neutvrđena šteta veća od 600.000 kuna. Tužiteljstvo u optužnici traži i da se 29-godišnjaku produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja
djela.

Požar PODIGNUTA OPTUŽNICA Pomorac (29) bacio opuške cigareta i izazvao veliki požar Požar, krilo jesenice Vatrogasci na terenu Snažan požar iznad Krila Jesenice gasi više od 100 vatrogasaca, dva požara spojila se u jedan Đevrske: Vatrogasci dogašavaju požar koji je tijekom jučerašnjeg dana prijetio kućama Otkriven piroman Maloljetnik izazvao čak šest požara! Vatru je zapalio povećalom