Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Preminula žena koja je tvrdila da ima 132 god. Je li bila najstarija?

Antisa Khvichava živjela je s unukom u planinskom selu Gruziji. Njezin rodni list je izgubljen, no Antisa je posjedovala dokumente iz doba Sovjetskog saveza u kojima piše da se rodila 8. srpnja 1880. godine
08. listopada 2012. u 23:20 6 komentara 8 prikaza
gruzija antisa
Foto: Screenshoot

Preminula je Gruzijka koja je tvrdila da ima 132 godine, piše Daily Mail. Antisa Khvichava živjela je s unukom u planinskom selu Gruziji. Njezin rodni list je izgubljen, no Antisa je posjedovala dokumente iz doba Sovjetskog saveza u kojima piše da se rodila 8. srpnja 1880. godine.

Radila je kao sakupljačica čaja i žita, a umirovila se 1965. kada joj je bilo 85 godina. Svog 72-godišnjeg sina navodno je rodila sa 60 godina. Tvrdila je da je imala još dvoje djece , međutim ona su umrla u Drugom svjetskom ratu.  Imala je i 18 praunuka, 12 unuka i 4 prapraunuka.

Gruzijske vlasti podupirale su njezine tvrdnje da je najstarija osoba na svijetu. Najstarija osoba koju je potvrdio Guiness je Besse Cooper koji ima 116 godina.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Televizor:

    Mulja stara. Nema šanse da je ikoga rodila s 60 godina. Rodila ga je s 30. Maximalno 35 s obzirom gdje je živjela i s obzirom na vrijeme kad ga je rodila. Dakle između 100 i 110.

  • s☺ran:

    Eto eliksira dugovječnosti, upravo ga drži u rukama.

  • Gumba017:

    Starija od Egipatskih piramida. Par ovakvih bi bankrotiralo mirovinski fond.