Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hoteli Koločep

Premijerka HFP-u: Požurite u rješavanju slučaja Otok znanja

otok
Marko Lukunić/PIXSELL
09.01.2011.
u 18:59

Iako su se stekli svi uvjeti da Hrvatski fond za privatizaciju raskine ugovor o privatizaciji Hotela Koločep, to još nije učinjeno...

Iz ureda premijerke Kosor poslana je požurnica Hrvatskom fondu za privatizaciju uz napomenu da se, prevedeno, u najkraćem roku riješi problem s neslavnom privatizacijom Hotela Koločep, odnosno riješi slučaj Otok znanja. Radnici Hotela Koločep, koje je ustanova Otok znanja za ukupno 33 milijuna kuna od HFP-a kupila 2005. godine, poslani su kućama i neizvjesno je kada će ti hoteli ponovno otvoriti svoja vrata.

S druge strane, poznato je da Otok znanja nije ispunio ugovorne obveze iz privatizacije tih hotela te da je DORH pokrenuo istragu protiv osnivača te ustanove (Siniše Grgića, Davora Lauca...), a koji su pak naknadno prodali svoje tvrtke osnivače te ustanove Škotu Arthuru Hughesu, čija je tvrtka Chadelus hotelima bila posudila 1,1 milijun eura. Sada su pak vlasnici Otoka znanja Hughes i Željko Markota, treći osnivač te ustanove koji se pak još prije razišao s bivšim partnerima Grgićem i Laucom.

Unatoč svemu, Hrvatski fond za privatizaciju još nije raskinuo ugovor o privatizaciji s ustanovom Otok znanja, iako su se stekli svi uvjeti za to. Ta ustanova, naime, u Hotele Koločep nije uložila novac koji je bila obvezna niti je od Koločepa zaista napravila otok znanja. HFP pak ne želi raskidati ugovor na način da bivšim osnivačima isplaćuje pozamašne iznose.

Komentara 2

SC
Shiny Coward
15:21 10.01.2011.

Grgić bi služio samome Vragu ako mu osigura moć i prostor za nestašne prstiće i privatne interese. Pogledajte što je radio/radi na HRTu. Tamo kao HSLS vlada. Ma dajte! Grgić = Kriminal i korupcija.

VO
Vorosmart
20:54 09.01.2011.

Pričalo se da je Grgić Pašalićev čovjek,pa Sanaderov...Možda u tome leže razlozi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije