Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlado marić

Josipovićev predsjednik Savjeta za veterane dao ostavku

veljko marić
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
23.12.2014.
u 16:18

'Nikakva fotelja u Uredu Predsjednika kao primjerice nekima u Ministarstvu branitelja, nije mi važnija od zaštite prava i interesa hrvatskih branitelja koji su bili i ostat će svetinja i najčvršći temelj Republike Hrvatske'

Nikakva fotelja u Uredu Predsjednika kao primjerice nekima u Ministarstvu branitelja, nije mi važnija od zaštite prava i interesa hrvatskih branitelja koji su bili i ostat će svetinja i najčvršći temelj Republike Hrvatske - poručio je Vlado Marić, dojučerašnji predsjednik Savjeta za veterane Predsjednika Republike Hrvatske, koji je, samo nekoliko dana do predsjedničkih izbora, podnio neopozivu ostavku na svoju funkciju.

Na ovaj, kako je kazao, moralni čin davanja ostavke odlučio se isključivo i jedino, što Savjet za ratne veterane nema status kakav bi trebao imati u Uredu Predsjednika. - Isto tako nije bilo predsjednikove primjerene reakcije na moje brojne pokušaje ukazivanja njemu i njegovim najbližim suradnicima, osobno ili kroz Savjet za ratne veterane o težini i ozbiljnosti problema koji tište hrvatske branitelje – kaže Vlado Marić, kojemu je posebno neshvatljiva "ležernost i neodgovornost kao i ne činjenje" koje traje puna dva mjeseca od strane institucije Predsjednika RH, kao i drugih najviših državnih institucija u traženju rješenja za hrvatske branitelje-prosvjednike u Savskoj ulici u Zagrebu,ispred Ministarstva branitelja. - Metoda iscrpljivanja koja se primjenjuje od strane najviših državnih institucija prema Udrugama iz Domovinskog rata na nacionalnoj razini, kao i prema najtežim HRVI i braniteljima koji prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja, za mene je to neshvatljivo i jednostavno neprihvatljivo, a svi znamo da rješenja postoje. Bez kvalitetne kadrovske i organizacijske rekonstrukcije Ministarstva branitelja, nema boljitka i rješavanja problematike hrvatskih branitelja – kaže Vlado Marić, koji je u Ured Predsjednika RH došao 26. veljače 2010. na prijedlog Udruge umirovljenih ratnih pripadnika ATJ-Lučko '90. čiji je član i ratni pripadnik od osnivanja 1990., a koji su potpisali Mladen Grgić i Josip Klemm. Vlado Marić također je podnio ostavku na mjesto člana Državnog Povjereništva za vojna odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske. Smatra da njegov daljnji angažman u Uredu Predsjednika RH gubi svaki smisao.

Osobito stoga što u programu Ive Josipovića koji je prezentirao hrvatskoj javnosti kao kandidat za Predsjednika Republike Hrvatske u novom mandatu, ne vidi "ozbiljnu,sveobuhvatnu i iskrenu brigu za hrvatske branitelje osim deklarativne".

>>Stožer za obranu hrvatskog Vukovara: Ne glasajte za Josipovića

>>Vukovarski Stožer prikuplja potpise zastupnika za raspravu o Veljku Mariću

Komentara 29

DU
Deleted user
16:32 23.12.2014.

Kad bi deset savjetnika Josipovića dalo ostavku nitko to ne bi primjetio, koliko ih je.

GO
google385
16:38 23.12.2014.

josipovicev brod tone pa ga napustio a josipovica napustaju I glasaci

VE
verakruz
17:04 23.12.2014.

Šta si čekao do sada moj Mariću? Trebao si to davno napraviti , a da imaš išta u glavi, ne bi mu nikad ni postao savjetnik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije