Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lavina reakcija

Poznati modni brend ovom je majicom razbjesnio mnoge

Majica koja je izazvala bijes javnosti
Foto: Twitter
15.09.2014.
u 19:17

Nakon što se fotografija majice pojavila na internetu, diljem zemlje odjeknule su negativne reakcije

Poznati američki modni brend Urban Outfitters razbjesnio je mnoge kada je u prodaju pustio majicu s nazivom Kent sveučilišta iz Ohija. To ne bi bilo ništa sporno da majica nije "ukrašena" crvenom bojom koja izgleda kao mrlje od krvi pa se mnogima učinilo da se majicom aludira na događaj iz svibnja 1970., kada su tijekom prosvjeda ubijena četiri studenta.

Nakon što se fotografija majice pojavila na internetu, diljem zemlje odjeknule su negativne reakcije. Oglasili su se i sa samog sveučilišta koji su dizajn majice ocijenili uvredljivim te da je ovo ispod granice ukusa, javlja Fox news.

Nakon svega uslijedila je i isprika iz Urban Outfittersa. – Nije nam bila namjera aludirati na tragične događaje koji su se dogodili u Kentu 1970. i duboko smo ožalošćeni što je ova majica tako percipirana – stoji u priopćenju uz objašnjenje kako se radi o majici iz vintage kolekcije. Dodali su kako crvene mrlje na majici ne predstavljaju krv, već je to rezultat izbljeđivanja.

Majica je povučena sa stranice ove modne kuće, no pojavila se i na eBayu gdje je nude za cifre od 500 do 2.500 dolara.

>> Zara povukla majice zbog sličnosti s uniformama židovskih zatvorenika

>> 'Natjerala' ga da nosi ovu majicu ako želi na Ibizu bez nje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije