Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karin Kneissl:

'Poziv Putinu bio je neuobičajen, ali spontan'

Foto: REUTERS
29.08.2018.
u 16:22

Austrijska ministrica vanjskih poslova Kneissl oglasila se o dolasku Vladimira Putina na njeno vjenčanje i plesanje s njim

Ruskog predsjednika Vladimira Putina na vjenčanje sam pozvala spontano, nakon što smo dan proveli zajedno za njegova posjeta Austriji početkom lipnja, oglasila se austrijska ministrica vanjskih poslova Karin Kneissl o posebnom gostu na svome vjenčanju prije desetak dana s poduzetnikom Wolfgangom Meilingerom.

Priznaje da je riječ o postupku protivnom diplomatskom protokolu, ali i kaže da “jedan ples s Putinom” ne mijenja ništa u stavu Austrije u odnosu na sankcije prema Rusiji.

– Na primanju te večeri podijelila sam pozivnice za vjenčanje predsjedniku Van Bellenu, kancelaru Kurzu i kolegama. Predstavila sam budućeg supruga Putinu riječima: Oboje smo stariji od 50 godina i prvi put ulazimo u brak.

Putin mu je rekao: “Zanimljiva žena. Jako ste hrabar čovjek.” Spontano sam mu dala pozivnicu – govori Kneissl. To se, kažu nazočni, događalo pred iznenađenim Kurzom i Van Bellenom.

– Da, sve je to neuobičajeno u protokolarnom smislu, ali spontano. Neki kažu da sam bila proračunata, ali nisam – kazala je.
O naklonu Putinu kaže da je to dio plesa, dok o političkim posljedicama dodaje: – Nemam problem sa sankcijama Rusiji, one su odluka vlade.

>> Pogledajte video od mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
17:25 29.08.2018.

"Krasan par:)"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije