Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokazivanje sile

Rusija u rujnu provodi najveću vojnu vježbu još od doba SSSR-a

Ruska vojska
Foto: Reuters/PIXSELL
28.08.2018.
u 12:48

Rusija je prošle godine, na drugoj strani države, izvela vojnu vježbu Zapad u suradnji s Bjelorusijom, a u njoj je sudjelovalo gotovo 13 tisuća vojnika

Rusija će idući mjesec održati najveću vojnu vježbu od sovjetskog doba, a u njoj će sudjelovati i kineske i mongolske snage, objavio je u utorak ruski ministar obrane Sergej Šojgu

Na vježbi na istoku Rusije idućeg mjeseca sudjelovat će više od 300 tisuća pripadnika vojske, najviše od 1981. godine, otkrio je Šojgu, a prenose državni mediji. 

Ruski ministar prošli je tjedan naredio brzu provjeru ruskih vojnih snaga u pripremi za tu ratnu vježbu nazvanu Vostok (Istok). Ona će se održavati od 11. do 15. rujna, a u njoj će sudjelovati kopnene, zračne i morske snage. 

Rusija je prošle godine, na drugoj strani države, izvela vojnu vježbu Zapad u suradnji s Bjelorusijom, a u njoj je sudjelovalo gotovo 13 tisuća vojnika.

Ta je operacija izazvala zabrinutost članica NATO saveza oko toga da se Moskva priprema na moguću invaziju, prije svega na bivše sovjetske republike na Baltiku. 

Putin na odmoru u Sibiru

Ruska vojska
1/13

Komentara 19

DU
Deleted user
13:39 28.08.2018.

Šta kažu dežurni jugo patrioti jel bi bilo bolje da su taj novac potrošili na hrpu sirotinje ili onu silu napuštene djece po Rusiji

MX
Mister X
15:47 28.08.2018.

Vježbe su zabava i malo se pokazivati -igrati se rata .Vježba je jedino kad se vježba sa dalekometnim super i nevidljivim ili neuhvatljivim raktama pogađati ciljeve i da te protivničke rakete ne ruše ne ometaju . Vježba je kad masovnovno dalje proizvodiš efikasno oružije a to je isključivo atomsko i hidrogensko u što večoj količini i da je spremnost za dan x da kad krene da barem možeš se oduprijeti sa par tisuča kontra pogodake prije vlastitog uništenja . Vježba je ako možeš da efikasno instaliraš i testiraš i sistem mrtve ruke . Po mogučnosti višestruko ... Sve ostalo je šou za djecu i naivčine te za one koji vjeruju da če neka Velesila sa Rusijom se igrati uopće staromodnog rata i da če to i oni prihvatiti . ( Rusija nije izgleda kao teroristi sa par kalašnjikova i 50 metaka a ostala borba se zasniva na naožu i onda protiv Nato -a , Iako znamo da NATO se staoji od 10 i više puta tehnološki i ljudki tehnički nadmočniji nad Rusijom . I da nije nuklearne obrane u Kilotonama odavno bi zločesti Putin ili ruski predhodnik imao Sadam Husein sudbinu !!! Vježbica je eto malo pokazati ima nas ali masa nije spas !!!

DU
Deleted user
18:54 28.08.2018.

a bilo je i vrime. neprijatelj se priblizava valja podvuci crtu. el zna neko jel hina nas list? meni se cini da nije, sumnjivi su mi nekako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije