Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bečani odahnuli

Policija uhitila 20-godišnjake koji su zračnim pištoljem gađali ljude

pistolj
Goran Jakuš/Pixsell
30.09.2011.
u 17:15

Od 21 žrtve napada njih 18 prošlo je s lakšim ozljedama, dok su dvije žrtve, 36-godišnji policajac u civilu koji je pogođen u vrat i 25-godišnji oženjeni muškarac koji je pogođen u sljepoočnicu, teško ozlijeđene i hitno operirane.

Bečka policija izvijestila je u petak javnost da je u četvrtak kasno navečer u Beču uhitila dvojicu 20-godišnjaka koji su zračnim pištoljem gađali prolaznike i vozače automobila na ulicama austrijskog glavnog grada od 25. kolovoza ove godine do proteklog vikenda. Riječ je o projektilima "Diabolos“ kalibra 4,5 milimetara.

Od 21 žrtve napada njih 18 prošlo je s lakšim ozljedama (hematomi i površinske rane), dok su dvije žrtve, 36-godišnji policajac u civilu koji je pogođen u vrat i 25-godišnji oženjeni muškarac koji je pogođen u sljepoočnicu, teško ozlijeđene i hitno operirane.

Policija je na konferenciji za novinare istaknula da im je odlučujuću informaciju u hvatanju napadača dala skupina mladih Bečana koja je također bila na meti pucača. Svi su oni tvrdili da su u blizini mjesta gađanja vidjeli mali osobni automobil svijetle boje.

Jedna od žrtava rekla je da je sigurna da je riječ o starom Opelu Astri, nakon čega je policija ispitala više od 800 vlasnika takvih automobila registriranih u Beču, prije svega one u stambenim četvrtima gdje je pucano na građane.

Tako je policija došla i do jednog 20-godišnjaka koji je vozio Opel Astru svoje majke. Pri pregledu automobila istražitelji su našli dijelove municije te su odmah priveli mladog vozača, koji je ubrzo priznao da je zračnim pištoljem pucao po građanima.

Tijekom policijske obrade otkrio je i ime svoga pomagača, također 20-godišnjaka, koji je nakon što je uhićen i suočen s činjenicama, priznao svoje sudjelovanje u zlodjelima.

Obojica su uhićenih pucača austrijski državljani iz Beča, jedan je nezaposlen, a drugi radi u jednoj velikoj bečkoj tvrtki. Uhićeni su istražiteljima rekli da su pištolj kupili u kolovozu ove godine u jednoj bečkoj trgovini oružjem i da su obojica njime pucala iz automobila: dok je jedan vozio, drugi je pucao i obrnuto.

"Pucački dvojac“ za sada šuti o motivu svog suludoga gađanja Bečana.

Ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl-Leitner izjavila je da je policiji bilo izuzetno važno prekinuti strah koji je zavladao gradom, zahvalivši svima koji su pomogli u hvatanju počinitelja. Dodala je da su kriminalisti iz raznih izvora dobili više od 300 informacija te kako se sada još mora razjasniti je li netko od onih koji su dojavljivali policiji „zaslužio“ raspisanu nagradu od 22 tisuće eura za pomoć u hvatanju pucača.

Komentara 4

BK
B Kosa
21:16 30.09.2011.

Te zracne puske i pistolje treba zabraniti tu se huligani igraju sa tudim ocima tako je jedan huligan postaru ozlijedio oko da vise nikada covjek nije vidio

JI
jimbeam
23:39 30.09.2011.

Da baš,zbog par idiota zabraniti zračne puške,pa mogli su bacat kamenje sa zgrade,što bi onda, zabranili kamenje?!

OB
-obrisani-
11:34 01.10.2011.

Prosvjedi na WALL STREETU !! Nekoliko stotina tisuća prosvjednika \"Američko-Europska Jesen nije vam tako zanimljiva kao Arapsko Proljeće ??? Po arapskom svijetu ste padali u ekstazu zazivajući svrgavanje tirana, a na Zapadu ste podvili rep i šutite ko p.izde. Vašiši vlasnici su upravo oni protiv kojih su demonstracije krenule. Te američke demonstracije traju već 2 tjedna i svakim danom imaju sve više pristaša. Mladima koji su pokrenuli akciju, sada se masovno pridružuju sindikati. U srijedu ih je bilo nekoliko stotina tisuća. Baš je nekidan bilo lijepo vidjeti više od 700 američkih pilota (svi u uniformama) kako demonstriraju pred ZLATNIM TELETOM Zapada. Transparenti im imaju ovakve poruke: \"Elite i korporacijski moćnici oteli su demokraciju\" \'Moramo okončati korporacijsku tiraniju i korupciju\' \'Zaduženost je ropstvo\' \'Wall Street je naša ulica\', \'Jump! You fu.kers\' \"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije