Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković: Predstojeći izbori su početak kraja Kukuriku koalicije

Mi smo dobro poznavajući europske politike i dobro poznavajući aktualne hrvatske prioritete odredili pet ključnih područja na kojima ćemo koncentrirati naš rad, kaže Plenković
02. travnja 2013. u 21:29 0 komentara 1 prikaza
HDZ (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

- Kukuriku koalicija je u izbornu kampanju za EU parlament ušla s najvećom dosad viđenom demagogijom, a to je da su se unaprijed odlučili odreći dijela plaće čime su u aktualnoj socijalnoj i gospodarskoj situaciji kandidate za zastupnike u EU parlamentu unaprijed proglasili kao da su za nešto krivi - kazao je večeras u Bjelovaru na predstavljanju HDZ-ove liste za EU parlament Andrej Plenković, drugi na toj listi i jedan od onih u koje HDZ i njegovi simpatizeri polažu velike nade na predstojećim
prvim i povijesnim izborima za EU parlament. Plenković u tom potezu Kukuriku koalicije vidi njihovo duboko nepoznavanje pravne stečevine Europske unije.

- Mi smo dobro poznavajući europske politike i dobro poznavajući aktualne hrvatske prioritete odredili pet ključnih područja na kojima ćemo koncentrirati naš rad - kazao je dodajući da će prvo i glavno područje biti jačanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva korištenjem svih mogućnosti koje Unija nudi. Drugo bitno područje je pitanje zapošljavanja, pri čemu će posebno u fokusu biti zapošljavanje mladih, a tu su još i infrastrukturno povezivanje te zaštita okoliša. Ponavljajući već puno puta izrečenu tvrdnju da najveće zasluge za ulazak Hrvatske u EU pripadaju HDZ-ovoj vladi, Plenković je najavio da će se posljedice toga ustrajnog rada uskoro na najbolji način vidjeti na predstojećim izborima kako za EU parlament tako i onim lokalnim na kojima očekuje veliki povratak HDZ-a te početak kraja vladajuće Kukuriku koalicije.

Osim Plenkovića biračima u Bjelovaru predstavili su se još i peta na listi Zdravka Bušić te deveti i deseti na listi Krševan Antun Dujmović i Zdravko Krmek.

>> Manja država – nova mantra HDZ-a

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.