Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Plenković: Vjerujem da će Slovenija razlikovati hrvatske županije po broju zaraženih

Zagreb: Andrej Plenković položio vijence povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti
Foto: Robert Anic/PIXSELL
31.08.2020.
u 16:49

„Ja vjerujem da bi tu moglo biti sluha da se napravi ta distinkcija”, kazao je Plenković.

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je nakon susreta sa slovenskim premijerom Janezom Janšom rekao kako vjeruje da će Slovenija razlikovati hrvatske županije po broju zaraženih.

„Vjerujem da će zajedno s nadležnim tijelima i oni pristupiti na način da se radi diferencijacija po broju zaraženih po županijama”, rekao je Plenković nakon susreta s Janšom na marginama 15. Bledskog strateškog foruma

Istaknuo je da Slovenija „jako dobro poznaje” i dnevno prati situaciju oko koronavirusa u Hrvatskoj, pa time i činjenicu da županije poput Istarske, Primorsko-goranske ili Ličko-senjske imaju relativno mali broj zaraženih, čak i nakon što se ukupan broj na državnoj razini povećao. 

„Ja vjerujem da bi tu moglo biti sluha da se napravi ta distinkcija”, kazao je Plenković. 

Slovenija je Hrvatsku na crvenu listu stavila sredinom kolovoza i time uvela obaveznu karantenu za sve koji dolaze s hrvatskog na slovenski teritorij. 

Plenković se na Bledu bilateralno susreo i s Viktorom Orbanom, premijerom Mađarske koja od utorka zatvara svoje granice za sve strance. Mađari koji se vraćaju u domovinu morat će provesti dva tjedna u izolaciji i imati dva negativna testa na covid-19. 

Osnovni razlog mađarske mjere, kao i onih u Sloveniji i Austriji, je školska godina koja u tim državama počinje tjedan dana ranije nego u Hrvatskoj, naglasio je Plenković. 

„Na neki način to je i očekivano. Mi smo uspjeli njihove mjere povući što je više moguće prema kraju kolovoza da hrvatska turistička sezona bude što bolja”, dodao je hrvatski premijer i zaključio kako nijedna država ne želi predugo imati takve mjere na snazi. 

Komentara 6

DU
Deleted user
18:08 31.08.2020.

nema sanse. okupali su se,uzivali u svojim hizama i sad je prica gotova. maknuce crvenu kad dodje zima jer im onda treba nasa lova.najvise me smetaju oni koji sad reze na Slovence,a svake zime marljivo pakuju skije i idu k njima. to zovem licemjerstvo prve lige.

NA
nahty
17:54 31.08.2020.

Objektivno, to nema nikakvog smisla. Em naši muvaju sa brojevima, em je kretanje nemoguće kontrolirati. Sezona je ionako gotova tako da nas mogu slobodno skinuti sa liste. Ide jesen, pa i zima. Dok su oni dolazili kod nas u svoje nekretnine mi ćemo lijepo dolaziti na zimu u njihove. Kada se sam ne znaš cijeniti...

KO
Kokić
14:11 01.09.2020.

Šta vi nemate nikakvog ponosa i samopoštovanja.Pa ovo je teški jad skidate im gaće a umjesto da im rušite bespravne objekte i kuće koje iznajmljuju.Ma koga molite bandita Janšu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije