Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković: HDZ će u ožujku objaviti liste kandidata za Europski parlament

'Uvjeren sam da ćemo na njima pobijediti kao što smo napravili 2013. i 2014. godine'
11. veljače 2019. u 22:48 4 komentara 301 prikaza
Plenković
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da će ta stranka u ožujku, na sjednici Središnjeg odbora, usvojiti program za izbore za Europski parlament  i objaviti liste kandidata istaknuvši kako je uvjeren u izbornu pobjedu. Plenković je u izjavi novinarima rekao da su na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća prezentirali radni nacrt programa HDZ-a za izbore za Europski parlament, a koji bi u ožujku tijekom sjednice Središnjeg odbora trebao biti i formalno usvojen.

Andro Krstulović Opara ANDRO KRSTULOVIĆ OPARA Dobro je da prebjezi ne čine većinu Andreja Plenkovića

Plenković: Naš program odgovorit će na razvojne prioritete Hrvatske u kontekstu članstva u EU

"Uvjeren sam da ćemo na njima pobijediti kao što smo napravili 2013. i 2014. godine. Taj će program odgovoriti na ključne razvojne prioritete Hrvatske u kontekstu našeg članstva u EU, kao i na širu politiku na razini EU kojoj želimo dati i svoj obol", istaknuo je.

Na granici sukoba? Grmoja: Plenković je krenuo u fizički obračun sa mnom! Vlada: Nije, napravio je 2-3 koraka

Plenković je, na novinarski upit, rekao i da će u ožujku HDZ objaviti i listu kandidata za izbore za Europski parlament. Predsjednik HDZ-a izvijestio je i da će od petka gradonačelnika Županje Davora Miličevića, koji je tražio da se u potpunosti posveti svojoj funkciji gradonačelnika, u Hrvatskom saboru zamjeniti predsjednik Županijske organizacije Vukovarsko-srijemske županije Dražen Milinković. Također, raspravili su i rezultate sjednice Vlade u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te su, sukladno zakonskim propisima i stranačkom Statutu, usvojili financijsko izvješće HDZ-a.

>>Izjava Plenkovića nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • propalismoFranjoskroz:

  Saucha,Pupovac,Vrdoljak,Vojo Seselj,i Kalmeta su najizgledniji kandidati??

 • aabbcc:

  Kako bi bilo lijepo da HDZ raspise oglas pa izabere najbolje !

 • Avatar Jura z bregov
  Jura z bregov:

  Jesenti milu bigulicu, kaj uopće treba raspisivati izbore za Europski parlament i na njih potratiti silne milijune kuna! Zar ne bi bilo puno jeftinije a pogotovo funkcionalnije u Strasbourg poslati dvanaestero prokušanih kadrova dokzanih po svojoj političkoj zrelosti, kompetentnosti , ... prikaži još!, moralnosti i nadsve pokazanoj brizi za Hrvatsku i njezine interese? Je li tko razmišljao da bi bilo najbolje da naš "dreamteam snova" u EU-ovu parlametu sljedeće četiri godine čine dični muževi i žene Bernardić Dado zvani Bero, HDZ-ova skojevka Žalac Gabica, Mrak Taritašica Ančica, Pusić dr. Besnica, lažni plemić Beus von Richemberg Gogo, Beljak Šokre, Vrdoljak Ivek, Pupovac dr. Milojko, Radin dr. Furiozo, Kajtazi Veljac, Pernar Ivek i Bulj Mirek? Zar takav sastav hrvatskih EU-parlamentaraca ne bi i te kako pridonio stabilnosti sadašnje vladajuće kaolicije bez koje nama nema ni budućnosti ni života, a na što nas neprestance upozorava gospo'n Jandroković Gogo zvani Njojno?