Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo imenovanje

Picula u izaslanstvu EP za jugoistočnu Europu!

Tonino Picula
Marko Lukunić/PIXSELL
24.10.2013.
u 10:34

Iz njegova Ureda su izvijestili da će mu prva službena aktivnost kao potpredsjednika biti već sljedeći tjedan kada će boraviti u službenom posjetu Albaniji i Kosovu.

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, SDP-ovac Tonino Picula, imenovan je potpredsjednikom Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom.

Iz njegova Ureda su izvijestili da će mu prva službena aktivnost kao potpredsjednika biti već sljedeći tjedan kada će boraviti u službenom posjetu Albaniji i Kosovu.

Picula je kazao da je počašćen ulogom koja mu je dodijeljena te je podsjetio na svoj jučerašnji govor na raspravi Europskog parlamenta o politici prema susjedstvu "kako se, nakon raspada Jugoslavije, na političkoj karti Europe pojavilo oko 4000 km novih državnih granica".

Kaže kako prostor jugoistočne Europe postupno integrira u najvažniji politički projekt "u cjelokupnoj europskoj povijesti".

- Stabilizaciju, suradnju, a zatim u dugoročnoj perspektivi i pridruživanje treba poželjeti i jugoistočnim susjedima EU - rekao je Picula, izvijestili su iz njegova Ureda.

>>Picula o Matesu: Treba procijeniti stručnost svakog kandidata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije