Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CILJANO IH TESTIRALI

Petorica pripadnika Hrvatske vojske pozitivna na drogu, prijeti im nečasni otpust

Goran Stanzl/PIXSELL
19.07.2021.
u 20:56

U Ministarstvu obrane potvrdili su incident i najavili da će cijeli slučaj predati Državnom odvjetništvu

Petorica pripadnika Hrvatske vojske 'palo je' u izvanrednom nadzoru zbog čega im prijeti stegovni postupak, ali i nečastan otpust i to zbog konzumacije droga

U Ministarstvu obrane potvrdili su incident i najavili da će cijeli slučaj predati Državnom odvjetništvu, navodi Dnevnik.hr. 

Četvorica specijalaca i pripadnika Zapovjedništva za specijalne snage bila su pozitivna na drogu. Njih se testiralo bez najave, ali i ciljano. Pripadnik vojne policije pao je u drugoj akciji. On je, inače, radio na osiguranju većine događaja, te je već dulje vrijeme pod povećalom. 

- Oružane snage redovito provode nadzore postrojbi po pitanjima provedbe propisa i poštivanja vojne stege.  Slučajevi uporabe opojnih sredstava će se, kao i do sada, stegovno procesuirati, ali i dati nadležnom državnom odvjetništvu na postupanje. Za korištenje droga u OSRH i dalje vrijedi načelo nulte tolerancije, poručili su iz MORH-a. 

VIDEO: Anivakseri i ekstremisti napali zgradu televizije u Cipru.

 

 

 

Komentara 2

RE
realisticki
06:11 20.07.2021.

Pa vježbali su nedavno sa ameriičkim vojnicima, zašto sada kritika ako su od njih nešto naučili?

Avatar neidemdalje
neidemdalje
23:09 19.07.2021.

zašto testirate samo vojnike i niže činove ... kad će doći bar jedan general na red ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije