Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Safet Šarić Šargo

Stari znanac policije završio iza rešetaka: Našli mu tri kilograma konoplje i 100 grama kokaina

Foto: PU zagrebačka
1/4
19.07.2021.
u 17:05

Nakon što je uhićen, odveden je na policiju gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje, a zatim je ispitan i na tužiteljstvu.

On spada u one neuništive stare policijske znance iz novinskih crnih kronika.  U njima se, bilo kao žrtva bilo kao osumnjičenik, bilo kao svjedok raznih razračunavanja sporadično spominje godinama. Pa stoga valjda nikoga ne čudi što je Safet Šarić Šargo (69) ponovo završio u crnim kronikama, jer ga se  ovaj put sumnjiči za zloporabu droge.   Da ga se sumnjiči za zloporabu droge prije neki dan je priopćila zagrebačka policija ne navevši Šarićevo ime. Tek su priopćili da je u svom stanu na Trnju  skrivao veće količine kokaina, konoplje i ekstrakta konoplje.

Zagrebačka policija sumnjiči ga da je spomenutu drogu kroz duže vrijeme na neutvrđen način nabavljao, zatim je skrivao u stanu gdje ju je prepakiravao. Sumnjiči su  ga se da  je drogu dalje namjeravao preprodavati, a policija taj zaključak,  temelji na količini nađene droge. Pa su tako priopćili da su mu u stanu našli ukupno oko 109 grama kokaina pakiranog u pet plastičnih paketa, oko 3380 grama konoplje pakirane u devet različitih paketa, oko 750 mililitara ekstrakta konoplje pakirane u trideset medicinskih šprica te dvije digitalne vage s tragovima droge.  Policija je Šargu oduzela i novac, za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Nakon što je uhićen, odveden je na policiju gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje, a zatim je ispitan i na tužiteljstvu.  Potom je odveden pred suca istrage Županjskog suda u Zagrebu koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Njegov branitelj Fran Olujić potvrdio je da zastupa Šaraga no slučaj nije htio komentirati.

Što se tiče samog Šarića, on je na stranicama novinskih crnih kronika zadnji put bio u listopadu 2014., kada je na  njega pucano u klasičnoj "sačekuši" u Ulici Zinke Kunc na zagrebačkoj Savici. Šargo  je tog dana izašao iz zgrade u kojoj živi te se zaputio prema svom BMW-u. Došao je do  automobila kada je nepoznati mladić ispalio tri hica prema Šariću. Pogodio ga je iznad lijevog koljena i pobjegao, a ranjeni Šarić je pozvao suprugu koja se sjurila niza stepenice te mu pomogla da sjedne u vozilo kako bi ga odvezla u Kliniku za traumatologiju.

Policija je tada sumnjala da je riječ o sukobu zbog kamatarenja ili sukobu romskih klanova, a koja je od tih pretpostavki bila točna ne zna se jer koliko je poznato, onaj tko je pucao na Šarića nije nađen. Šarić  je  policiji poznat zbog posuđivanja novca na  kamatu, a policija smatra jednim od većih "igrača" na tom području. Kako je posuđivao novac na kamatu čulo se i tijekom  nekih razvikanih sudskih postupaka u zadnjih 20-ak godina. Jedan od aktera iz tog vremena svjedočio je svojevremeno da je od Šarića posudio 10.000 tadašnjih njemačkih maraka, s tim da mu je kamate morao  vraćati na dnevnoj bazi. Jednom kada novac nije imao, uslijedila je vožnja u - prtljažniku.

Šarić je  i veliki ljubitelj skupocjenih automobila  pa je sredinom devedesetih bio je jedan od prvih koji je na ovim prostorima posjedovao luksuzni jaguar coupe XK8 koji je tada vrijedio oko milijun kuna.

Pogledajte video slučaja koji je zaprepastio Hrvatsku: Manijak iz Splita priveden i prijavljen za pokušaj ubojstva 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije