Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
među ljudima

Papa Franjo ostaje u hotelu Santa Marta

papa franjo
Reuters/PIXSELL
29.05.2013.
u 23:24

Franjo živi izvan Apostolske palače, tijekom općih audijencija približavaju mu se ljudi, posebno djeca koju ljubi, a vjerojatno ima onih u vatikanskom protokolu koji su zabrinuti zbog takva papina ponašanja

– U hotelu Santa Marta vodim normalan život, nisam izoliran, nego sam među ljudima – napisao je papa Franjo svome prijatelju svećeniku u Argentini objašnjavajući zašto nije otišao živjeti u Apostolsku palaču. U Apostolsku palaču odlazi samo raditi i održavati primanja.

– Ujutro je javna misa, jedem u menzi s ostalima i nastojim sačuvati isti način života i djelovanja kakav sam imao u Buenos Airesu jer, kada bih u svojim godinama to promijenio, budi siguran da bih bio smiješan – poručio je papa svom prijatelju u pismu.

Franjo živi izvan Apostolske palače, tijekom općih audijencija približavaju mu se ljudi, posebno djeca koju ljubi, a vjerojatno ima onih u vatikanskom protokolu koji su zabrinuti zbog takva papina ponašanja, odnosno drže da će ono smanjiti svetost papina lika. Franjo pak drži da taj njegov kontakt s ljudima, sa stadom, predstavlja djelovanje od kojeg se ne smije i ne može odustati.

Papa je podsjetio da je Isus grlio i ljubio djecu koja su mu dolazila i naglasio je da su se zbog toga njegovi sljedbenici zabrinjavali, mislili su da se Isus previše umara i zbog toga su pokušavali ograničiti približavanje ljudi Gospodinu. Upozorio je svećenike i biskupe da ne budu “kontrolori vjere”, već oni koji će olakšavati vjeru ljudima te upozorio da se ne slijedi Isusa radi stvaranja karijere.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije