Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ostojić: Ne čudi me da se sada izvlači tema zemljišta u Balama

– Osobno nisam kupio, urbanizirao ni prodao bilo kakvo zemljište na području općine Bale – naglašava Ostojić
04. ožujka 2013. u 08:47 15 komentara 10 prikaza
veljko ostojić,portal
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Projekt na lokaciji Škvačota u Balama već je više puta bio tema medijskih napisa zbog čega su poslove na projektu provjerile i nadležne institucije koje u proteklih osam godina – od 2004. do danas – nisu utvrdile nikakve nepravilnosti, navodi u priopćenju ministar turizma Veljko Ostojić i dodaje da očekuje od DORH-a, ako postoji ponovna prijava za ovaj slučaj, da ispita sve činjenice vezane uz ovaj projekt i da javnost čim prije izvijeste o rezultatima.

Ova se u Istri već prožvakana i tema izvlači iz naftalina „po potrebi“, a s obzirom na aktualne okolnosti i predizbornu kampanju te dužnost koju obnašam, ne iznenađuje da se ona upravo sad pokušava ponovno aktualizirati – ističe ministar.

– S navedenom transakcijom i aktivnostima sam bio upoznat i djelomično uključen s obzirom na to da je riječ o obitelji moje supruge i mogu samo potvrditi da je obitelj postupala odgovorno u odnosu na sve sudionike navedenih radnji. Osobno nisam kupio, urbanizirao ni prodao bilo kakvo zemljište na području općine Bale – naglašava Ostojić.

– Navedenu lokaciju u Balama 2004. kupila je moja šogorica s idejom da poslovanje restorana i hotela Vallsabion u Pješčanoj uvali, koji je vodila zajedno s mojom suprugom, a koji je bio prepoznat kao svojevrsni brend obiteljskog hotelijerstva, proširi na novi boutique hotel Vallsabion 2 na spomenutoj lokaciji. Općina Bale je sukladno strategiji razvoja općine 2006. donijela prostorni plan kojim se na navedenoj lokaciji dopušta isključivo turistička djelatnost s ciljem daljnjeg razvoja Bala kao turističke destinacije. U vrijeme kada je općinsko vijeće Bala izglasalo prostorni plan od 11 vijećnika, njih sedmero bilo je iz Nezavisne liste Plinija Cuccurina (kasnije Ladonja), a samo dvoje vijećnika iz redova stranke u kojoj sam član – IDS-a – dodaje.

Imajući u vidu kapacitete navedenog projekta i strukovno visoke postavljene standarde za gradnju boutique hotela, procjena vrijednosti investicije iznosila je oko 20 milijuna eura. Taj je iznos bio prevelik zalogaj za financijske mogućnosti postojeće tvrtke, a s obzirom na nestabilnost financijskih tržišta jedina opcija je bila potražiti novog investitora za projekt hotela. Tako je 2007. projekt prodan investitorima koji ga i dalje razvijaju te se nadam da će Bale i Istra na navedenoj lokaciji uskoro dobiti svoj prvi boutique hotel, objašnjava Ostojić.

>>Ministar turizma umiješan u malverzacije s prodajom zemljišta?

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
 • -obrisani-:

  ovakovom izjavom vrijeđa inteligenciju Hrvata !!!!!!!!!!!

 • meri_22:

  Ako se svako malo izvlaci ta tema,onda je to,dragi ministre,razlog vise da se sve detaljno procesuira. Bit cete ili krivi ili oslobodeni krivnje.

 • Avatar Nihon no Koku
  Nihon no Koku:

  Nova Fini Medija