Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova afera

Ministar turizma umiješan u malverzacije s prodajom zemljišta?

'SPECIJAL OBZOR 07.02.2013., Zagreb - Ministar turizma Veljko Ostojic. Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
'Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
03.03.2013.
u 18:40

Ministar Ostojić poručio nam je SMS-om da ima i dodatni, znakovit komentar: "Počela je predizborna kampanja!"

Kupoprodaja 11,5 hektara atraktivnog zemljišta u okolici Rovinja, čija je vrijednost nakon urbanizacije porasla s milijun na 25 milijuna kuna, po svemu sudeći mogla bi postati nova afera Kukuriku koalicije. Naime, kako javlja HRT, ta kupoprodaja stara nekoliko godina posebno je zanimljiva jer je u nju umiješan aktualni ministar turizma Veljko Ostojić, koji je preko člana svoje obitelji, točnije svoje šogorice Sandre Perić sporno zemljište kupio 2004. Zemljište je izvorno bilo u vlasništvu braće Gabriella i Daniella Miltona, a za njega je osim Ostojića 2003. bio zainteresiran i zagrebački poduzetnik Boris Filipaj.

On je vlasnik tvrtke Bioaromatica i u međuvremenu na susjednom brdu koje se zove Pižanovac kod sela Golaš uređuje arboretum autohtonog ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja Histria aromatica na 10 hektara. Da je bio zainteresiran za kupnju zemljišta u kojem ga je preduhitrila Ostojićeva šogorica, potvrdio je i sam Filipaj u kratkom razgovoru.

– Da, istina je da sam ja bio zainteresiran za kupnju tih 11,5 hektara, no preduhitrila me obitelj Ostojić. Stoga sam ja kupio susjedno brdo. Kada sam ja razmišljao o kupnji, cijena je bila jedan euro po kvadratu. No nakon što je to kupila obitelj ministra Ostojića, čuo sam da je zemljište urbanizirano te da je prodano Herucu po cijeni od 30 eura po kvadratu – kazao je Filipaj.

U međuvremenu, za način na koji je kupljeno i preprodano zemljište, zainteresiralo se i Državno odvjetništvo pa su, kako javlja HRT, braća Milton prošlog tjedna bila pozvana na Županijski sud u Puli kako bi dala iskaz.

Znači li to da će pod povećalo istražitelja uskoro doći sam Ostojić, inače jedini IDS-ov ministar u Vladi, i što bi eventualna istraga protiv njega mogla značiti za sve krhkiju Kukuriku koaliciju, koje je IDS još uvijek član, iako njegov predsjednik Ivan Jakovčić u posljednje vrijeme iskorištava svaku priliku za baražnu vatru po Vladi, a posljednja takva bila je tijekom vikenda, tek će se vidjeti.

Što pak u cijeloj priči ima za reći sam Ostojić, zasad nismo uspjeli doznati. U kratkoj citiranoj izjavi za HRT Ostojić je naveo da "nije kupio, ni prodao ni urbanizirao nikakvo zemljište u općini Bale". Njegovo priopćenje u kojem se cijeli slučaj "detaljnije objašnjava", unatoč obećanju, do 22 sata nije stiglo. Ministar Ostojić nam je, međutim, SMS-om poručio da ima i dodatni, znakovit komentar: "Počela je predizborna kampanja!"

Ključne riječi

Komentara 105

LI
Livi
20:24 03.03.2013.

Ma nije moguce. Pljcka i sebicno bogacenje je bilo rezervirano samo za jednu stranku - HDZ i njezine clanove, barem prema pisanju i obavjestavanju "nepristranih hrvatskih medija". Kad su ih uz pomoc Bajica uspjeli skinuti s vlasti, sad odjednom ispadaju kosturi iz ormara i iz svih stranaka i kod mnogih pojedinaca koji zauzimaju celna mjesta.

SE
sestrićna
23:20 03.03.2013.

ovaj čovijek je pokazao sve manire koji odlikuju jednog pravog ministra financija a ne ministra turizma..čovijek je sam uspio zaradit 25 milijuna a cijela mu stranka samo 5..e alal ti vera--

KP
KPJ.p2p.SDP
19:27 03.03.2013.

..čim se približe izbori....odmah se probudi i drug Bajić.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije