Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u karlovcu

Optužnica Milanu Uzelcu jer je postavio bombu koja je ubila lovca

\'rucna bomba\'
02.11.2012.
u 18:07

Riječ je o već poznatom slučaju u javnosti u kojem je smrtno stradao 52-godišnji lovac Milan Matić iz Ličkoga Ribnika

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je pred Županijskim sudom u Karlovcu optužnicu protiv Milana Uzelca (46) iz mjesta Njegovani nedaleko od Medka zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Riječ je o već poznatom slučaju u javnosti u kojem je smrtno stradao 52-godišnji lovac Milan Matić iz Ličkoga Ribnika. Uzelca se tereti da je u srpnju 2012. u mjestu Počitelj kod improvizirane lovačke čeke postavljene u krošnju drveta postavio ručnu bombu. Iz nje je djelomično izvukao osigurač i alku osigurača učvrstio za granu. Nakon toga 18. srpnja ove godine Matić je aktivirao bombu. Zbog zadobivenih ozljeda smrtno je stradao na mjestu događaja.

Pokojni Matić bio je dugogodišnji član lokalnog lovačkog društva i svoj odlazak na čeku, koju je sam izradio, prema propisima je prijavio lovačkoj udruzi. Od podmetnute eksplozivne naprave stradao je iste večeri kad je krenuo u lov, a tijelo je pronađeno sutradan kad je policiji prijavljen njegov nestanak. Županijskom sudu u Karlovcu je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor.

>>Policija u automobilu pronašla mrtvog muškarca

 

Komentara 4

RO
rojnik
19:26 02.11.2012.

Osobno sam poznavao Milana Matića i mogu reći da je bio veliki domoljub, čovjek i prijatelj. A što reći o čovjeku koji je postavio bombu, njega ne poznam, al ga je pokojni Milan Matić poznavao. Stavio je bombu s nakanomom da ubije i unakazi. Da ga nisu abolirali 1995. godine Milan Matić bi i danas bio živ. MIlane Matiću, laka ti bila ta lička i hrvatska zemljica koju si toliko volio. Prijatelji iz Remonta pruga, ZG.

AL
AlienattacK
20:54 02.11.2012.

Jel to jedan od 'onih', nemoćnih i nenaoružanih starčadi iz Medačkog Džepa? Što kažu Pusići, Puhovski ili Teršeliči sad na to?

UR
U-Ras
21:39 02.11.2012.

Abolirani je samo nastavio gdje je stao 95. Ako ovo nije za 40 godina robije, ja ne znam što je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije