Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMNJA U KORUPCIJU

Odvjetnik Škarica: Presuda sutkinje Šupe čista je kao suza!

Šibenik: Uhićena šibenska sutkinja Maja Šupe sa USKOK-ovim istražiteljima
Foto: Pixsell
1/3
07.09.2022.
u 14:46

Očekuje se da će za svo troje uhićenih biti zatražen istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Branitelj sutkinje Maje Šupe, odvjetnik Krešimir Škarica potvrdio je kako je njegova branjenica sve što joj se stavlja na teret zanijekala te da je aktivno iznosila svoju obranu. Naime, uhićena je zajedno sa zagrebačkim poduzetnikom Blažom Petrovićem i odvjetnikom Branimirom Zmijanovićem, zbog sumnje u korupciju, odnosno da je primila mito od 15.000 eura za oslobađajuću presudu.

- Ona u cijelosti negira što joj se stavlja na teret. Taj konstrukt je vrlo problematičan - izjavio je Škarica koji je potvrdio kako je riječ o spornom zemljištu na Murteru. Dodao je i kako nije jasno zbog čega je do ovoga došlo nakon 10 godina.

- Ono što je jako bitno da je presuda prvog stupnja potvrđena od troje ponajboljih sudaca Županijskog suda u Šibeniku. Nema nikakvog govora da je bilo ikakvog pogodovanja u njenom odlučivanju. Radi se o samostalnoj, diskrecijskoj slobodnoj ocjeni suda na temelju svih iznesenih dokaza. Ja sam je čitao i ta je presuda po meni čista kao suza – rekao je Škarica. Na novinarsko pitanje odgovorio je da moraju biti ispunjene određene pretpostavke da bi se predmeti revidirali.

 -Prva je da u ovom postupku bude proglašena pravomoćno krivom, što nisam siguran da će se tako skoro razriješiti jer je predmet poprilično kompleksan, a onda Državno odvjetništvp tek nakon toga može podnijeti zahtjev za zaštitu zakonitosti, nema zakonskog roka za to, ali još j dug put do svga toga – rekao je Škarica.

Zagrebački poduzetnik Blaž Petrović prvi je ispitan u splitskom USKOK—u. Njegov odvjetnik Vinko Ljubičić potvrdio je da se njegov branjenik aktivno branio.

- On je vrlo olkolnosno i opširno dao svoju obranu, aktivno se branio i odgovarao na pitanja tužitelja i obrane – izjavio je Ljubičić.

Očekuje se da će za svo troje uhićenih biti zatražen istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Sutkinja Šupe, čini se, nije suspendirana s dužnosti.

- Sutkinja nije suspendirana, mi nismo zaprimili nikakvu odluku. Ona je još mjesec dana prije ovog postupka podnijela zahtjev za umirovljenje. To nema veze s ovim postupkom. Njezino zdravlje je već dulje narušeno – rekao je njezin odvjetnik.

U šibenskom općinskom sudu kojeg je podsjetimo jučer prozvao Stipe Petrina direktno tvrdeći da se oduvijek znalo da se na kaznenom odjelu mogu kupiti presude jučer su nas prvo uputili na ravnateljicu sudske uprave Kristinu Guberinu. Upitana o statusu privedene zamjenice Kaznenog odjela općinskog suda u Šibeniku Maje Šupe ona se ispričala i spojila nas s predsjednikom suda Mirko Škaricom.

On nam je pak izjavio: - Mi znamo za slučaj iz portala da je sutkinja uhićena i da su izvršeni tajni izvidi PNUSKOK-a. PNUSKOK nas je izvjestio pak o pretrazi prostorija kuće i drugih objekata i čekamo sto će biti dalje - rekao nam je kratko i odbio potvrditi ali i demantirati je li PNUSKOK ušao i u šibenski sud u sudnicu Maje Šupe. Na upit je li nakon uhićenja Maja Šupe i dalje potpredsjednica kaznenog odjela, Škarica je odgovorio potvrdno i rekao da nije smijenjena.

Maja Šupe sutkinja najpoznatija po oslobađanju Tomislava Horvatinčića zbog sinkope i po osam godina suđenja u tom postupku, danas će u Splitu dočekati odluku da li će ostati ili ne u pritvoru.

Ključne riječi

Komentara 9

DL
Dvanaest__legija
13:34 07.09.2022.

Sad će i sinkopa!

DU
Deleted user
15:14 07.09.2022.

A šta bi odvjetnik trebao govoriti ? Neće valjda govoriti protiv klijenta.

DU
Deleted user
15:14 07.09.2022.

Bando.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije