Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićen zbog sumnje u korupciju

Poduzetnik Blažo Petrović ispitan u USKOK-u; Odvjetnik: Opširno je dao svoju obranu, aktivno se branio

Blažo Petrović
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/2
07.09.2022.
u 12:11

Glasnogovornik Županijskog suda u Splitu sudac Dinko Mešin izjavio je da će nakon ispitivanja svih troje osumnjičenih Uskok odlučiti hoće li podnijeti prijedlog o određivanju istražnog zatvora

Poduzetnik Blažo Petrović prvi je ispitan u srijedu prijepodne u splitskom Uskoku nakon što je u utorak uhićen zbog korupcije zajedno sa šibenskom sutkinjom Majom Šupe i odvjetnikom Branimirom Zmijanovićem.

Glasnogovornik Županijskog suda u Splitu sudac Dinko Mešin izjavio je da će nakon ispitivanja svih troje osumnjičenih Uskok odlučiti hoće li podnijeti prijedlog o određivanju istražnog zatvora. "Ukoliko takav prijedlog bude, dostavit će se sucu istrage Županijskog suda u Splitu i on će o tom prijedlogu odlučiti, a odluku treba donijeti u roku od 48 sati od njihovog uhićenja", kazao je Mešin.

Odvjetnik Vinko Ljubičić je potvrdio da je završeno ispitivanje njegovog branjenika Blaža Petrovića koji je, kako je kazao, vrlo okolnosno i opširno dao svoju obranu, aktivno se branio i odgovarao na pitanja tužitelja i obrane.

Rekao da još nije podnesen prijedlog o pritvaranju jer se trebaju ispitati ostali osumnjičenici, no da takvu odluku očekuje danas. 

Kako se neslužbeno doznaje, sudac istrage Županijskog suda u Splitu Ivica Botica jučer popodne je bio prisutan na pretragama stanova i poslovnih prostore svo troje uhićenih koji su jutros nešto prije 9 sati dovezeni u Split.

Sudac Botica bi danas trebao odlučivati i o mogućem prijedlogu za određivanje istražnog zatvora.

Sutkinja Šupe, poznata po oslobađajućoj presudi Tomislavu Horvatinčiću, u ovom je slučaju osumnjičena da je primila 15000 eura mita kako bi presudila u korist Blaže Petrovića. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije