Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLINA

Obilježena predaja 21. korpusa tzv. Vojske RSK i završetak borbenih operacija u Oluji

Foto: Edina Žuko/PIXSELL
1/10
08.08.2019.
u 13:51

Zapisnik o predaji oko 5.000 vojnika s 15 tenkova, 13 teških topova  i drugom mehanizacijom, potpisan je 9. kolovoza u Gornjem Viduševcu kod motela Brioni.

U Gornjem Viduševcu kod Gline obilježena je 24. Obljetnica predaje 21. korpusa tzv. vojske Krajine vojske čime je praktički zaključena akcija Oluja.

 -U Glini je započeo i završio Domovinski rat. 26. lipnja 1991. godine, napadom na policijsku postaju u Glini započeo je Domovinski rat, a na današnji dan, 8. kolovoza slavimo završetak VRO „Oluja“, rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

1/11

Zapisnik o predaji oko 5.000 vojnika s 15 tenkova, 13 teških topova  i drugom mehanizacijom, potpisan je 9. kolovoza u Gornjem Viduševcu kod motela Brioni. Postupak primopredaje proveden je dostojanstveno i humano, sukladno svim međunarodnim konvencijama, a zapisnik su potpisali general Petar Stipetić i pukovnik srpske vojske Čedomir Bulat, koji je predao korpus i čestitao Hrvatskoj vojsci na pobjedi.

Bila je to i jedina službena predaja srpskih snaga Hrvatskoj vojsci u Domovinskom ratu te je čin predaje označio formalni kraj borbenih operacija u Oluji, ali završetak ratnih sukoba u Domovinskom ratu. 

- Ovo mjesto pokazuje superiornost Hrvatske vojske koja je stasala u Domovinskom ratu. Kad za vojnika kažete da vam se preda protivnički korpus to je mnogo, to je golemo, vjerujte mi. To samo vojnici razumiju. To dokazuje superiornost hrvatskog vojnika i Hrvatske vojske u operaciji Oluja, poručio je na današnjoj obljetnici predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Krešimir Maretić.

Ključne riječi

Komentara 3

BR
branka1958
15:16 08.08.2019.

Jedini general koji je trebao biti junak Oluje

Avatar Ispratitelj95
Ispratitelj95
16:44 08.08.2019.

Najveća greška hrvatske vlasti je abolicija četničkih hordi

DU
Deleted user
07:36 15.09.2019.

Vidi bogati nitko nije bio od zabranitelja i državnog vrha na proglašenju Trga Generala Petra Stipetića ! Nadam se da je gospodin Stipetić zaslužil barem mali članak u VL .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije