Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izborom kraljice karnevala u Rijeci i službeno počelo "peto godišnje doba"

Obersnel predao ključ grada meštru Toniju, kraljica je Bojana Batinica

kraljica
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/2
22.01.2010.
u 23:02

S meštrom Tonijem kraljica će "vladati" Rijekom i u vrijeme karnevalskih svečanosti i brojih maškaranih događanja sudjelovati u svim javnim prezentacijama Riječkog karnevala.

RIJEKA -  Maškare su večeras i službeno preuzele Rijeku. Gradonačelnik  Vojko Obersnel ključ  grada predao je karnevalskom gradonačelniku meštru Toniju koji je na spektakularnom izboru kraljice Karnevala u prepunoj Dvorani mladosti dobio i svoju novu kraljicu. Zlatnim plaštom, uz laskavu titulu 15-te po redu kraljice riječkog karnevala ogrnula se večeras 24 godišnja  Bojana Batinica, članica  karnevalske skupine "Bria" iz Rijeke, izabrana između 12 kandidatkinja, predstavnica karnevalskih skupina s riječkog područja. 

S  meštrom Tonijem  kraljica će "vladati"  Rijekom i u vrijeme karnevalskih svečanosti i brojih maškaranih događanja sudjelovati u svim javnim prezentacijama Riječkog karnevala. Za prva pratilju kraljice karnevala izabrana je Valnea Devčić, članica riječkih "Trsačkih maškara" , skupine koja je večeras imala najbolji scenski nastup na izboru, a druga je pratilja Darija Kranjac iz skupine "Zijat, sost, tancat i pit" iz Matulja.

Večerašnjim spektaklom na Trsatu u Rijeci je i službeno počelo "peto godišnje doba" - vrijeme karnevala čiji će vrhunac biti 14. veljače kada se na riječkom Korzu održava tradicionalna, 27 po redu, međunarodna karnevalska povorka.

Ključne riječi

Komentara 2

KS
KsenijaB
07:52 23.01.2010.

Obi nije los ali su mu prioriteti pobrkani ( moje misljenje). Grade se skupe sportske dvorane, a od obecane nove bolnice jos nista. Inace, za neupucene, Rijecke bolnice su u ocajnom stanju- kao u zemljama treceg svijeta. Isto tako sao sa zagadjenjem okolisa. Ina, Dina, Urinj, - veliki zagadjivaci a nista ne poduzimaju ( citaj: placaju) da se kvaliteta zraka poboljsa. P uno sminke ali prave vrijednosti- kao npr. osnovni zdravstveni standardi i cisti zrak - su na jako niskom nivou.

OB
-obrisani-
00:18 23.01.2010.

G. Obersnel, Samo naprijed. Najbolji si gradonačelnik do sada. Skidam ti kapu i moj naklon.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije