Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
navodno teško bolestan

Što se događa s Lukašenkom? Već danima nije viđen u javnosti

Lukašenko stigao u Rusiji kao bi se susreo s Putinom
Foto: ANDREI STASEVICH/NEWSCOM
1/3
15.05.2023.
u 09:15

Agencija nije navela razlog Lukašenkove odsutnosti, pet dana nakon što je bio u Moskvi na proslavi pobjede Sovjetskog Saveza nad Njemačkom u Drugom svjetkom ratu. No, i tada je izgledao loše i nije ostao do kraja

Bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko, koji od utorka nije viđen u javnosti, nije se u nedjelju pojavio na svečanosti u Minsku, potaknuvši nagađanja da je ozbiljno bolestan.

Državna novinska agencija BelTA prenijela je da je premijer Roman Golovčenko pročitao Lukašenkovu poruku na godišnjoj ceremoniji na kojoj dvoje mladih polaže zakletvu pred zastavom bivšeg Sovjetskog Saveza. Agencija nije navela razlog Lukašenkove odsutnosti, pet dana nakon što je bio u Moskvi na proslavi pobjede Sovjetskog Saveza nad Njemačkom u Drugom svjetkom ratu. No, i tada je izgledao loše i nije ostao do kraja.

Lukašenko također nije govorio na sličnoj svečanosti u Minsku, prvi put u svojoj dugogodišnjoj vladavini. Tada je posljednji put viđen u javnosti. Prema oporbenom portalu Euroradio, Lukašenko (68) je u subotu prebačen u elitnu kliniku u Minsku. Ruski list Kommersant također je pisao o njegovu zdravlju, pozivajući se na bjeloruske oporbene medije. Ruski mediji rijetko pišu o zdravlju ruskih ili čelnika savezničkih zemalja.

Bjeloruski ministar vanjskih poslova Sergej Aleinik bi u ponedjeljak trebao stići u trodnevni posjet Moskvi, objavilo je prošli tjedan rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Komentara 6

DA
damascus
09:36 15.05.2023.

Da nije nešto krivo napravio, možda je novičok u igri?

MA
mate45
09:51 15.05.2023.

Nitko nije vječan pa ni on. Iako je loš ne želim nikome zlo.

Avatar Hazl113
Hazl113
10:51 15.05.2023.

Aha, znači Putin pomalo aneksira bijelorusiju. Eto ti još jedan val izbjeglica, neka bježe u Rusiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije