Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZAREDALO SE'

Novi homofobni napad u Splitu: Mladić pljuvao i gađao stvarima homoseksualca

Split Pride
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
15.11.2021.
u 12:40

O cijeloj situaciji se oglasila i PU splitsko-dalmatinska koja je potvrdila napad 27-godišnjaka na osnovi mržnje

Novi slučaj napada na homoseksualnog mladića dogodio se u petak u Splitu u poslijepodnevnim satima, a oko cijele situacije se oglasila i policija. 

- Zaredalo se. U petak 12.11. u popodnevnim satima ponovo smo imali homofobni napad. Ovaj put u Splitu. Dakle jedan od nas je šetao ulicom gledajući svoja posla. A jedan frajer u kasnim dvadesetima se zaustavio u autu jer mu se nešto nije svidjelo u vezi toga. Uzeo si je za pravo da ga psuje, vrijeđa, pljuje, prijeti smrću, naziva pederčinom i gađa predmetima koji su mu došli pod ruku - napisali su iz Split Pridea na svom Facebooku.

- Ovaj naš se naravno prepao, ali se i dobro snašao jer mu to nije prvi homofobni napad u životu. Ni drugi ni treći. Ni zadnji. 
Zapisao je broj na tablicama. Počinitelj je brzo pronađen. Podnesena je kaznena prijava - nadodali su iz Split Pridea te podsjetili na sličan napad koji se dogodio u Kaštelima prije desetak dana kada je dvojica muškaraca pretukla mladića na plaži.

- Na slučaju iz Kaštela se još uvijek radi i traži. Ukoliko netko ima bilo kakve informacije o počiniteljima homofobnog napada u Kaštelima, bili bi jako zahvalni da nam se javi, napisali su. 

O cijeloj situaciji se oglasila i PU splitsko-dalmatinska koja je potvrdila napad 27-godišnjaka na osnovi mržnje

- Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje sumnje da je je 12. studenog 2021.godine na području Splita iz osobnog vozila, oštećenom muškarcu uputio prijetnje smrću, psujući ga  i pljujući prema njemu, nazivajući ga pogrdnim imenom što je kod muškarca izazvalo strah, posebno je je prepoznat kao pripadnik LGBT zajednice. Nakon zaprimanja kaznene prijave provedeno je kriminalističko istraživanje i utvrđeno je kako je 27-godišnji muškarac ostvario obilježja kaznenog djela Prijetnja  počinjenog iz mržnje iz članka 139.st.3. u svezi st.2. KZ RH i protiv njega je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu podnesena kaznena prijava - napisali su.

>> VIDEO Apsurdna pravila: Od sutra uhićenik može na sud bez potvrde ili testa, ali policajac ne

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
18:07 15.11.2021.

Strašno,drugi dio!!!!

NN
novo nenormalni
13:26 15.11.2021.

strašno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije