Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV COVID POTVRDA

Novi prosvjed u Splitu: 'Počinjemo s građanskim neposluhom, moramo naše živote dovest u red'

prosvjed u Splitu
Dalmacija danas
14.11.2021.
u 21:23

Prosvjednici su najavili nove akcije te su rekli da će posjetiti gradonačelnika Ivicu Puljka i župana Blaženka Bobana

Zbog uvođenja COVID potvrda građani u Splitu su i danas prosvjedovali. Na prosvjedu, koji je počeo na Rivi u 18 sati, okupilo se više stotina ljudi. 

- Na Rivi čekamo trajekt. Svi sa svijećama, zastavama i zviždaljkama jasno pokažimo da svoja prava i slobode nećemo predati i izgubiti, već ćemo ih osigurati u nasljeđe našoj djeci! To je naša obveza - poručili su organizatori prosvjeda, prenosi Dalmacija danas

- To je taj splitski dišpet. Mi roditelji smo uz našu djecu od prvog dana. Hoćemo li ispraviti nepravdu koja se nanosi našoj djeci ili ćemo tu nepravdu ostaviti našoj djeci, a to je nepravda pravo na slobodu. Prvo su našoj djeci zabranili odlazak na igrališta i u igraonica, a mladima da se druže. Jeste li ikad čuli u medijima ime pravobraniteljice za djecu Helene Pirnat Dragičević. Zašto šutiš? Pitamo vas pravobraniteljice kako objasniti djetetu da ne može na igralište, kako mu objasniti utorak da će njegovi roditelji dobiti otkaz i neće mu moći pružiti osnovne uvijete za život - kazala je govornica na prosvjedu te ustvrdila kako je pritisak na djecu ogroman

Kazala je kako se "narod budi i da shvaća da je on vlast i da je vrijeme za debele promjene".

- Mi počinjemo s građanskim neposluhom. Mi moramo naše živote dovest u red. Mi ćemo nastaviti paliti svijeće svaki dan u 20 sati ispred zgrade Županije odnosno Stožera. Utorak će se niz ljudi naći na vratima škola i neće moći ući. Mi ćemo im dati podršku, ljudima koji ne mogu ući na svoje radno vrijeme jer nemaju COVID potvrdu - dodaje. 

Prosvjednici su najavili nove akcije te su rekli da će posjetiti gradonačelnika Ivicu Puljka i župana Blaženka Bobana.

VIDEO Novi prosvjed protiv Covid potvrda u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar madcap
madcap
22:14 14.11.2021.

Taj građanski neposluh i radikalizacija ne vodi nigdje i ne rješava ništa. Šta oni koji će možda ostat i bez posla zbog svoje neukosti i tvrdoglavosti imati od vaše "podrške"? Ne ponašajte se infatilno inateći se kao mala djeca kadad moraju pojest mrkvu nego se odite cijepit!

Avatar jambo
jambo
22:39 14.11.2021.

Uz pandemiju i potrese jos i ovakva oporba, sramota!

MK
metar kvadratni
05:53 15.11.2021.

Njihov neposluh traje još od početka pandemije. Prvo je korona bila laž, onda su cjepiva bila sredstvo za čipiranje čovječanstva, sad cjepiva ne štite 100% pa se ne treba cijepiti,... Mainstream mediji lažu i obmanjuju. To je činjenica. Ali količina laži i budalaština koje se šire društvenim mrežama su daleko veće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije